Zrůdnost. Brusel vás bude šikanovat a trestat za to, že nechcete platit za chybu Merkelové a přijmout migranty. Přítel Donalda Trumpa a Mr. Brexit takto varoval Čechy

22.09.2017 11:35 | Zprávy

REPORTÁŽ Předák britské euroskeptické strany UKIP a šéf euroskeptické frakce v europarlamentu Nigel Farage, který je znám jako Mr. Brexit – pan Brexit, vystoupil v Praze v Národním domě na Vinohradech s přednáškou a na tiskové konferenci. Pozval ho předseda Svobodných Petr Mach.

Zrůdnost. Brusel vás bude šikanovat a trestat za to, že nechcete platit za chybu Merkelové a přijmout migranty. Přítel Donalda Trumpa a Mr. Brexit takto varoval Čechy
Foto: Vít Hassan
Popisek: Britský politik Nigel Farage přijel podpořit Svobodné do Prahy

Nigel Farage na úvod řekl „dokázali jsme to“. Dodal, že dotlačil tehdejšího britského premiéra z Konzervativní strany Davida Camerona, aby vypsal referendum o členství v EU. Kdyby to Cameron neudělal, Britové by volili UKIP. Sám Cameron Brexit nechtěl a ani ho neočekával.

Farage zdůraznil, že kdyby vznikla snaha zamezit Brexitu, zapojil by se více do politiky a znovu by bojoval. Brexitem splnil to hlavní, čeho chtěl v politice dosáhnout. Nikdy nechtěl být kariérním politikem, který je v politice od studií na vysoké škole až do smrti.

Jde to i bez EU…

Petr Mach řekl, že UKIP a Farage pro něj byli vzorem, když zakládal Svobodné. Systém EU je prý v přímém rozporu s demokracií a zákony jsou schvalovány proti vůli občanů. „Nejdříve vás ignorují, pak se vám vysmívají a nakonec triumfujete,“ řekl Mach o pozici euroskeptiků. Dle Macha Farage ukázal, že „to jde“, že lze věci změnit, že neexistuje jednosměrná cesta bez alternativy. Farage dle něho změnil chod dějin.

Německo uvrhlo celou Evropu do nebezpečí, my se musíme snažit, abychom zůstali bezpečnou zemí. Bude dle něho důležité, jaká vláda bude po volbách – nyní mohou všichni slibovat, ale po volbách se třeba podvolí tlaku Bruselu. Mach slíbil, že se nátlaku EU nikdy nepodvolí.

Farage zdůraznil, že obdivuje lidi, kteří hájí principy a nejsou politickými kariéristy. Ocenil, že měl Mach odvahu na to, aby rezignoval na lukrativní post europoslance spojený s luxusem a šel kandidovat do českého parlamentu. „Je jako mladší bratr,“ řekl o Machovi Farage. „Stojím za ním na sto procent,“ dodal.

Brusel plánuje vytvořit protidemokractický centralistický stát

Podle Farage pracuje Juncker na centralizaci vlády v EU za zády voličů. Ve svém projevu Juncker představil vizi centralizované evropského státu, kde jednotlivé členské státy EU budou mít méně autonomie než státy USA. Šéf Evropské komise hovořil o společném prezidentovi, ministrovi financí, všechny státy musí mít euro, společnou zahraniční politiku a společnou armádu.

Farage připomněl, že by se neměli financovat „protievropští extremisté“. „Co řekl Juncker, je zrůdné,“ řekl Farage. Dle něho Juncker bojuje proti všem principům demokracie. Podle Farage je signifikantní, že Junckerovi valná většina europoslanců tleskala ve stoje. Zastáncům EU dle něj nezáleží na tom, co si lidé myslí, a chtějí se vyhnout referendům.

Euroskeptikům Farage vzkázal, že je pro jejich úspěch důležité mít vytrvalost a předávat voličům jednoduché a jasné poselství. Elity byly Brexitem a zvolením Trumpa vyděšeny – reakcí velkého byznysu a globálních bank jsou snahy o zničení demokracie národního státu, která má být nahrazena nadnárodní strukturou.

Všichni tvrdili, že Brexit je nemožný. Brexit ukázal, že lze jít i jinou cestou a že když lidé chtějí, mohou věci změnit a postavit se proti diktátu elit. V minulosti Brusel národy a jejich voliče několikrát obešel: Dány, Nizozemce, Francouze, Iry.

Smyslem Brexitu je návrat k normálnosti: národy tvoří své vlastní zákony a kontrolují své vlastní hranice a dobrovolně spolupracují s ostatními. „Dobré ploty dělají dobré přátele,“ řekl o hranicích Farage.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…