Zuřivý Zaorálek: To je urážka. Neříkejte, že na Ostravsku chlastáme a kouříme

27.04.2012 11:45

Poslanci jednají na půdě sněmovny o vyslovení důvěry Nečasově vládě a jak se dalo čekat, padají velmi ostrá slova. Lubomír Zaorálek naznačil, že ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) považuje za falešného, premiér odvolává sliby, které před tím sám dal, a ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) prý ostře napadl občany Moravskoslezského kraje, když o nich prý v médiích řekl, že chlastají a kouří.

Zuřivý Zaorálek: To je urážka. Neříkejte, že na Ostravsku chlastáme a kouříme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Místopředseda sněmovny Lubomír Zaorálek se stejně jako jeho předřečníci z řad opoice tvrdě opřel do celé vlády. Svůj útok však na prvním místě nezaměřil na premiéra Petra Nečase, ale na ministra zdravotnictví Leoše Hegera (TOP 09). Šéf resortu zdravotnictví měl prý v minulosti říci, že zdraví občanů v Moravskoslezském kraji poškozuje nejen ovzduší, ale především to, že kouří a pijí. Navíc jde začasté o lidi s nižším vzděláním. Zaorálek se proti těmto údajným výrokům ostře ohradil, ale je třeba dodat, že nezmínil, kde měla slova Leoše Hegera zaznít.

„Vaše slova, pane ministře Hegere, o tom, že v Moravskoslezském kraji chlastáme a kouříme, považuji za urážku svých spoluobčanů. Je sice pravda, že máme o něco více občanů se základním vzděláním, než žije v kraji Královehradeckém, z něhož pochází právě pan ministr, ale také je pravda, že u nás máme více vysokoškoláků,“ zdůraznil Zaorálek.

Následně se sociálně demokratický místopředseda vyjadřoval např. k zavedení nových sociálních karet, na kterých nenechal nit suchou, opřel se do premiéra a obvinil ho, že klade vedle sebe jeden slib za druhým, ale ještě během téhož týdne je zruší.

Je Kalousek falešný?

„Neplatí slova, která říká premiér, neplatí slova, která říkají ministři, říkají, utahujte si opasky, ale sami rozdávají statisícové odměny," rozčílil se poslanec. V závětu svého vystoupení se také zeptal. „Zdá se vám, že je něco falešného např. na Miroslavu Kalouskovi (TOP 09)? Ponechám tuto otázku otevřenou ke zvážení ve sněmovně," uzavřel Zaorálek. Vlastní poslanci by se měli sbalit a zmizet během pikosekund.

Po něm vystoupil poslanec Vítězslav Jandák (ČSSD) a zdůraznil, že sociální demokracie dnes mluví za všechny pracující, tedy i za manažery a majitele prosperujících firem, o čemž se přesvědčil na setkání s nimi. Jasně mu prý dali najevo, že i oni už si přejí absolutní konec této vlády.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…