Zvládl bych všechny funkce, pochlubil se na Facebooku Mach ze Svobodných

24.04.2014 14:02

Svobodní, kteří podle drtivé většiny výzkumů nemají šanci pro vstup do Evropského parlamentu, na sociální síti Facebook odpovídali ústy svého předsedy Petra Macha na dotaz jednoho z fanoušků.

Zvládl bych všechny funkce, pochlubil se na Facebooku Mach ze Svobodných
Foto: Hans Štembera
Popisek: Svobodní uspořádali sběr podpisů před finančním úřadem pod petici proti registračním pokladnám

Ten napsal: „Pane předsedo, možná trochu otázka mimo téma, ale zajímá mě, kdo by v případě Vašeho úspěchu ve volbách do EP vedl Svobodné do příštích parlamentních voleb. Zvládal byste obě tyto role, nebo by volebním lídrem byl někdo jiný? Přiznejme si, že síla Svobodných je především ve Vaší osobnosti a ztratit to, na čem strana v podstatě stojí a před volbami, ve kterých aspirujeme na pozice v PČR, by bylo trochu nekoncepční. Neberte to prosím jako kritiku, jen mě to zajímá. Děkuji."

Mach odpověděl v tom smyslu, že by zvládl všechny funkce. „Neodstěhuji se do Bruselu, využiji maximálně mandát k tomu, abych posílil Svobodné v ČR," reagoval, čímž si vysloužil hned čtrnáct obdivných palců vzhůru.

Doplňme, že v předčasných volbách do Poslanecké sněmovny získali Svobodní 2,46 procenta hlasů, u posledních voleb do Evropského parlamentu pak 1.26 procenta. V obou případech jsou tak hluboko pod možným vstupem do pozic volených zastupitelů. V posledním měření agentury SANEP se Svobodní s Machem v čele neumístili vůbec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…