Zvládl jsem tvrdou bitvu a nebral jsem si servítky, vychválil se Sobotka v ČT

10.03.2017 22:45

Exkluzivním hostem pátečních Událostí, komentářů České televize byl staronový předseda ČSSD a premiér Bohuslav Sobotka. Promluvil o tvrdé bitvě bez protikandidáta a o „poraženecké náladě“ ve straně. Vymezil se jak proti Babišovi, tak proti komunistům.

Zvládl jsem tvrdou bitvu a nebral jsem si servítky, vychválil se Sobotka v ČT
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka na volebním sjezdu v Brně

Sobotka si pochvaloval, že dostal silný předsednický mandát, když ho podpořilo 67 procent delegátů. „Sociální demokracie dokáže být velmi tvrdá vůči svým předsedům vlád. Já jsem to zažil s Vladimírem Špidlou a Stanislavem Grossem. Já jsem dnes očekával tvrdou bitvu, tvrdá bitva to byla a já jsem v ní uspěl,“ konstatoval Sobotka, který neměl protikandidáta.

„Nebral jsem si servítky a řekl jsem delegátům přesně to, co ode mě mohou očekávat,“ pokračoval šéf ČSSD. Delegátům sdělil, že strana bude bojovat za vyšší mzdy, za kvalitní školství a další věci, které pomohou zlepšit život občanům České republiky. 

Strana chce zlepšit životní situaci matek-samoživitelek či jiných lidí, kteří mají plat menší než 27 tisíc korun hrubého. Sobotka chce přidat na platech učitelům, aby neodcházeli ze školství, aby učili generaci našich občanů. Strana chce pomáhat zaměstnancům, aby se necítili slabí ve vztahu se zaměstnavateli.

„Také chceme dosáhnout takovou ekonomickou politiku, aby neodcházelo 200 až 300 miliard z Česka tak, jak je to dneska,“ doplnil host.

Tvrdý boj se podle premiéra svedl o post prvního místopředsedy strany, kde hned v prvním kole uspěl Milan Chovanec. „Tu podporu jsem si tady musel vybojovat a musel si jí vybojovat také Milan Chovanec,“ konstatoval premiér.  

Teď chce premiér usilovat o to, aby ČSSD vybrala 14 skvělých lídrů, se kterými uspěje v podzimních volbách. Strana by měla táhnout za jeden provaz. Musí se prý srovnat i s poraženeckou náladou.

„Já s tím bojuju. Bojuju s tím i s pomocí toho mandátu, který jsme dostal a doufám, že kolegové zde zvolení mi pomůžou. Myslím, že je důležité, abychom se nebáli, protože Andrej Babiš se porazit dál,“ zdůrazňoval Sobotka.

Babiš podle jeho názoru opravdu není sociálně citlivý miliardář, protože odmítal zvyšování minimální mzdy či zvyšování penzí. Premiér si na tom trvá. Je to člověk, který se v naší zemi snaží získat absolutní moc a to není v pořádku.

Vymezoval se však také proti komunistům. Těm vzkázal, že NATO je garantem naší bezpečnosti a nelze jednat o vládě se stranou, která chce tuto garanci zrušit. Pokud budou komunisté trvat na odchodu z NATO, tak budou jen těžko vládnout.

V závěru Sobotka prozradil, že chce vyhrát volby a po nich sestavit další úspěšnou vládu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…