Zvláštní dar od Fialy papeži. Od českých a ukrajinských žen

09.06.2022 11:04 | Ze sítí

Včera večer dorazila česká delegace pod vedením premiéra Petra Fialy (ODS) do Říma, aby se dnes ve Vatikánu setkala s hlavou katolické církve papežem Františkem. Součástí delegace jsou také vicepremiér Marian Jurečka (KDU-ČSL) a předseda poslaneckého klubu občanských demokratů Marek Benda (ODS). Premiéra také doprovází manželka Jana.

Zvláštní dar od Fialy papeži. Od českých a ukrajinských žen
Foto: Archiv
Popisek: Papež František

„S Petrem Fialou jsme před chvíli přistáli v Římě, zítra dopoledne nás čeká setkání s papežem Františkem," umístil na svůj Twitter ihned po přistání šéf lidovců Marian Jurečka.

Je třeba dodat, že ani tato spíše symbolická zahraniční návštěva se nesetkala s všeobecným pochopením a někteří diskutéři Jurečkovi připomněli, že je především ministrem práce a sociálních věcí a na domácí půdě ho čeká spousta práce.

 

„Teď je určitě ten správný čas na výlet pro ministra MPSV. Doma se neděje nic, co by měl řešit," napsal jeden z nich.

„Tak hlavně mu řekněte, že jste ve vládě s šílenci co chcou uzákonit manželství gayů a leseb..." narážel další na chystaný vládní krok směrem k manželství homosexuálů.

Všichni diskutující ale rozhodně cestu neodsuzovali: „Chápu že jde o vládní delegaci. Co nechápu, je co proti tomu lidi mají. Asi jsou duševně zaostalí. Jestli závidí, měli se lépe učit. Pozdravujte Svatého otce. V srpnu se tam chystám taky. Arivederci," napsala třeba další.

To Petr Fiala na svůj Twitter dnes ráno „pověsil" fotografii, na které pózuje s Ukrajinkou Marijou Skyba se slovy:

„Dnes se setkám s papežem Františkem. Při této příležitosti mu předám šál, který společně ušily české a ukrajinské ženy a který má symbolizovat mír a přátelské vztahy mezi národy. Převzal jsem ho pro Svatého otce přímo od paní Marija Skyby, která se na jeho vytvoření podílela."

 

Současně s šálem předá Fiala papežovi také rodinnou bibli.

Reakce jeho diskutérů byly o poznání příznivější, než u kolegy Jurečky, nicméně ani on se nevyhnul některým rýpnutím.

„Je to holubice, která symbolizuje mír. Šál šily české a ukrajinské ženy a předává ho ukrajinská, kde je naše česká žena?" ptal se např. jeden z diskutujících.

Dodejme, že u příležitosti této návštěvy hodlá premiér Fiala pozvat papeže Františka na návštěvu do České republiky. Posledním papežem, který Česko navštívil, byl Benedikt XVI. Ten v roce 2009 sloužil mše v Brně a ve Staré Boleslavi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…