Zvratky, alkohol a tisíce nakoupených šprcgum. Získali jsme šílené svědectví z prostředí Masarykovy univerzity v Brně

06.10.2019 5:20

Masarykova univerzita, konkrétně Fakulta informatiky, uzavřela se společností SPEED PRESS plus smlouvu o výrobě a dodávce reklamních předmětů v hodnotě 228.151 korun. Na tom by nebylo nic neobvyklého, kdyby mezi reklamními předměty nebylo pět tisíc kondomů, devadesát menstruačních kalíšků nebo třeba tisíc pět set plácaček na mouchy. To vše samozřejmě s logem Masarykovy univerzity.

Zvratky, alkohol a tisíce nakoupených šprcgum. Získali jsme šílené svědectví z prostředí Masarykovy univerzity v Brně
Foto: reprofoto, tan
Popisek: Reklamní předmět Masarykovy univerzity
„Dodavatel se zavazuje za podmínek stanovených touto smlouvou pro objednatele vyrobit a dodat na svůj náklad a nebezpečí reklamní předměty, jejichž vlastnosti jsou ujednány zejména v příloze č. 1 a 2 smlouvy, a splnit další s tím související závazky a objednatel se zavazuje plnění dle této smlouvy převzít a zaplatit dodavateli dohodnutou cenu za plnění smlouvy,“ stojí ve smlouvě, která byla podepsána začátkem srpna.
 
V oné příloze číslo jedna jsou opravdu specifikovány reklamní předměty. Konkrétně jde o 4 tisíce tužek s gumou, 5000 kondomů, 90 menstruačních kalíšků, 1200 papírových tašek, 1500 plácaček na mouchy, 1200 triček, 7000 samolepek, 1500 kuličkových per a 350 pivních půllitrů.
 
 
Společnost SPEED PRESS plus vyrábí reklamní předměty pro více univerzit po celé republice. Měli jsme možnost nahlédnout do smluv s Univerzitou Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, Západočeskou univerzitou v Plzni, Slezskou univerzitou v Opavě, Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně nebo Jihočeskou univerzitou v Českých Budějovicích. Ani jedna z těchto univerzit si však kondomy, plácačky na mouchy nebo menstruační kalíšky neobjednala. 
 

Anketa

Kdo je nejlepší moderátor?

hlasovalo: 14040 lidí
„Je to šílené, nevím, jestli se tam souloží i o hodinách, ale co vím, tak se po nocích dost pije a oblíbené lokály studentů MU jsou proslulé pozvracenými podlahami,“ sdělil zdroj z prostředí univerzity, který nás na smlouvu upozornil. „Je tedy možné, že se nametou, pozvrací a pak si asi vezmou šprcgumu,“ uzavřel.
 
Masarykova univerzita v Brně má od září nového rektora, tím je neurolog a děkan Lékařské fakulty Martin Bareš. Akademický senát ho zvolil do čela vysoké školy v dubnu a funkce se ujal v září, mandát mu bude trvat do konce srpna 2023. V čele Masarykovy univerzity Bareš nahradil Mikuláše Beka, který instituci vedl dvě funkční období.
 
Tématem nákupů ze strany univerzit se budou ParlamentníListy.cz zabývat také v budoucnu.
 
Při letmém pohledu do veřejných registrů můžeme už nyní vidět, že například Univerzita Karlova pořídila u firmy ANAFRA servery za bezmála tři miliony, což je jen jedna z mnoha smluv s tímto s.r.o., nebo že za výmalbu UK pointu dala Martinu Ryzákovi 195 tisíc.
 
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích pro změnu nakupovala osobní terénní automobil za půl milionu u společnosti CB Auto a.s.
 
Západočeská univerzita v Plzni nakoupila v MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o. potraviny za 150 tisíc a za pronájem Parkhotelu Plzeň Congress Center dala dalších 157.000 korun. Pronájem stavební plošiny a lešení mimochodem tuto západočeskou školu vyšel na téměř čtvrt milionu.
 
A konečně Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem si nechala za dva miliony korun radit u firmy Firemní daně CZ, a ještě předtím za neuveřejněnou cenu nakoupila jedny běžky.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: B. Richterová a T. A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…