Zvrhlé jednání pražských politiků, které ještě nikdy nespatřilo světlo světa: A on je kdo? Cože? Neznám, co dělá? Haló, pane, kdo jste?! Mluvte!

06.03.2017 16:30

Jeden z významných představitelů pražského magistrátu upozornil ParlamentníListy.cz na další povedený kousek voleného zastupitele ANO Jaroslava Štěpánka. Vrátíme se přibližně o rok nazpět do chvíle, kdy se několik politiků snažilo od Štěpánka zjistit jeho způsobilost a kompetence ve funkci předsedy pro Smart Cities. A jaký byl výsledek? Žádný. Štěpánek během celého zasedání nevystoupil, nereagoval, neodpovídal. Jen seděl a mlčel.

Zvrhlé jednání pražských politiků, které ještě nikdy nespatřilo světlo světa: A on je kdo? Cože? Neznám, co dělá? Haló, pane, kdo jste?! Mluvte!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Štěpánek

V dubnu minulého roku se na 16. zasedání zastupitelstva hlavního města Prahy volili předsedové výborů. Mezi nimi byl i Výbor Smart Cities, jejímž předsedou se nakonec stal Jaroslav Štěpánek. Zajímavé ale bylo, že Štěpánek byl postupně vyzván, aby představil “svůj“ výbor, sebe a řekl, jaký má vztah k celkové problematice chytrých měst. Ale ani zastupitel Jílek, Hudeček, Švarc nebo zastupitelka Eva Vorlíčková odpověď nezískali.

Jako první vystoupil Tomáš Jílek (TOP 09). „Myslím, že by bylo poměrně možná i vtipné, kdyby nám řekli, jaký mají vztah k dané problematice. Jestli v tom oboru třeba pracovali, nebo jsou v něm odborně vzděláni, nebo patří mezi jejich koníčky, nebo to aspoň sledují v televizi. Zkrátka a dobře, kde se vzali, tu se vzali,“ vyzval Jílek. Jaroslav Štěpánek nereagoval.

Dalším, kdo se pokoušel od Štěpánka zjistit více informací, byl i někdejší primátor Tomáš Hudeček (klub Nezávislí). „Chtěl bych se v tomhle ohledu zeptat pana předsedy Jaroslava Štěpánka, protože abych pravdu řekl, my jsme tady v chodbičce zjistili, že jsme se potkali úplně poprvé v životě, já vlastně jsem doteďka nevěděl, že ten pán tady je, takže bych poprosil, jestli by se pan Štěpánek mohl trochu představit a říct, co to je vlastně Smart cities. Jestli byste, pane Štěpánku, velmi jednoduše mohl říct, až dostanete slovo, přihlásíte se, co to je Smart cities nebo Smart city spíš asi v tomto případě.“

Jeho otázky ale opět zůstaly bez odpovědí. Zanedlouho to zkoušel Tomáš Hudeček znovu, „Dámy a pánové, poprosím jednu věc. Mohl by mi pan Štěpánek říct, co to je to Smart City? O co jde potom v tom výboru? To je mé jediné přání,“ zkoušel Hudeček znovu. Ale opět nic.

Bez odpovědi zůstaly i otázky občanského demokrata Františka Švarce, který ho opětovně vyzval, aby odpověděl na výzvu Tomáše Hudečka. Jako poslední rozmluvit Štěpánka zkusila Eva Vorlíčková (klub Nezávislí). „Už jenom velmi krátce. Poprosila bych a vyzvala pana Štěpánka. Je to tady celkem, mělo by to tak být, aby se dotyčný člověk představil, ale já bych od něj chtěla slyšet, co si představuje, co je to Smart cities, jak je to řešené, co ten výbor bude dělat.“

Ale ani ona se odpovědi nedočkala. Na celém zastupitelstvu Jaroslav Štěpánek, který se zde stal předsedou Smart Cities, nevystoupil ani jednou.

„Vy pořád řešíte Štěpánka, to je v pořádku, ale co ostatní věci? Proč se nezaobíráte panem Grabeinem Procházkou? Proč neřešíte pana Urbana, kamaráda pana Štěpánka, který se snaží obsazovat energetické záležitosti v Praze, v PRE, přičemž on ani není politikem… Jak je to možné, to se ptejte!" sdělil naší redakci jeden ze zdrojů blízkých centrále hnutí ANO.

A co přesně že Štěpánkův výbor řeší? Podle zápisu z jednání je patrné, že úkoly na tři měsíce vypadají následovně:

1) Sestavit základní informace k problematice blackoutu
2) Sestavit základní informace k problematice parkování v HMP
3) Přizvat na 3. jednání výboru pro Smart Cities odborníky k problematice
4) Zaslat společnosti Operátor ICT, a. s., formulář rozesílaný MČ

Na téma Jaroslav Štěpánek přivedla ParlamentníListy.cz náhoda. Zastupitel byl opakovaně vyfocen, jak má během jednání zavřené oči. On sám to považuje za útok a manipulaci ze strany naší redakce. Navzdory tomu, že jeho chování pobouřilo jak předsedu ANO Andreje Babiše, tak šéfa regionu Praha Martina Stropnického, je i nadále ve všech funkcích: politických i manažerských. Jejich přehled nabízíme zde:

  • předseda dozorčí rady TRADE CENTRE PRAHA, a. s.

  • člen dozorčí rady Dopravního podniku hl. m. Prahy

  • předseda dozorčí rady PRE (Pražská energetika, a. s.)

  • zastupitel hl. m. Prahy

  • člen pražského krajského předsednictva ANO

  • předseda výboru pro Smart Cities

  • člen výboru pro bezpečnost ZHMP

  • člen výboru pro správu majetku a majetkové podíly ZHMP

  • místopředseda výboru pro národnostní menšiny ZHMP

  • člen komise Rady hl. m. Prahy pro rozvoj konceptu Smart Cities

  • člen komise Rady hl. m. Prahy pro udělování grantů v oblasti národnostních menšin a integrace cizinců

  • člen zastupitelstva Prahy 10

  • člen Kontrolního výboru Prahy 10

  • člen Výboru pro kulturu a památky Prahy 10

  • člen Komise bezpečnostní Prahy 10

  • předseda oblastní organizace ANO Praha 10

ParlamentníListy.cz získaly unikátní „pohled“ na jednání Rady hlavního města Prahy. Jaroslav Štěpánek má zavřené oči

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…