V Lucerna Music Baru začal koncert na oslavu odchodu Klause

07.03.2013 22:15

Mladá kapela Covers for Lovers's dnes večer v pražském Lucerna Music Baru zahájila oslavy odchodu Václava Klause z funkce prezidenta České republiky. Koncertu s názvem Good Bye Klaus se půlhodinovými vystoupeními zúčastní například Visací zámek, Airfare, Ester Kočičková + Lubomír Nohavica, Volant nebo Five O'Clock Tea. V sále je zatím přibližně stovka lidí, další přicházejí. Podobné koncerty se až do 9. března uskuteční také v Plzni, Ostravě, Kutné Hoře, Olomouci a Brně.

V Lucerna Music Baru začal koncert na oslavu odchodu Klause
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zástupci občanských iniciativ a protikorupčních aktivistů vynesli Moranu v podobě Václava Klause

"Když jsme o Klausovi mluvili s Lubošem Nohavicou, napadlo ho, že by bylo dobré jeho odchod oslavit. To mě zaujalo, protože slavení odcházení je něco jiného než slavit něčí nástup. Řekl jsem to našemu manažerovi, a ten uznal, že je to výborný nápad a že to uděláme po celé republice," řekl ČTK zpěvák Jan Haubert z kapely Visací zámek.

Prezidentská kancelář na pozvání nereagovala

Haubert už před časem uvedl, že Klaus byl velmi výrazný prezident a že věří, že "jeho odchod z funkce radostně oslaví celá země". Právě skupina Visací zámek, která je tuzemskou punkovou legendou, pozvala v lednu prezidenta Václava Klause na křest svého videoklipu Prezident z více než dva roky starého alba Klasika, v němž se vysmívá hlavě státu. Prezidentská kancelář na pozvání nereagovala. Na dnešní akci s velkými provokacemi vůči Klausovi Haubert příliš nepočítá. "Už je mi ho po tom všem, co se kolem jeho osoby v poslední době děj, skoro líto," podotkl.

Oslavy odchodu prezidenta jsou mimo jiné reakcí na neveřejný koncert pro Václava Klause, který se pod názvem Díky nejen za jazz, pane prezidente uskutečnil 3. března na Pražském hradě. Vystoupila na něm například zpěvačka Lucie Bílá a jazzový pianista Emil Viklický. Na akci odmítl vystoupit jazzman a flétnista Jiří Stivín se svým kvartetem, protože nesouhlasí s Klausovými postoji z poslední doby, například s jeho názory na exprezidenta Václava Havla nebo s vyhlášením amnestie.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…