Alena Vitásková: Jak dopadlo šetření Policie ČR k odstranění sochy maršála Koněva

10.12.2020 18:38

Institut Aleny Vitáskové z.s. počátkem dubna letošního roku podal trestní oznámení na podezření ze spáchání trestných činů souvisejících s odstraněním sochy maršála Koněva.

Alena Vitásková: Jak dopadlo šetření Policie ČR k odstranění sochy maršála Koněva
Foto: archiv
Popisek: Alena Vitásková

Institut Aleny Vitáskové z.s. počátkem dubna letošního roku podal trestní oznámení na podezření ze spáchání trestných činů souvisejících s odstraněním sochy maršála Koněva (viz Trestní oznámení ze dne 8. 4. 2020). V těchto dnech jsme obdrželi „Vyrozumění“ Policie České republiky – Krajské ředitelství policie hl. města Prahy – Služba kriminální policie a vyšetřování – odbor extremismu a terorismu (viz Vyrozumění ze dne 20. 11. 2020, str. 1 a str. 2).

Ve vyrozumění je mimo jiné uvedeno:

„Na základě dostupných poznatků proto městská část konala v rámci svěřené (samostatné) působnosti, garantované zákonem o hl. m. Praze i Ústavou ČR, a ústřední státní moci zde nepřísluší zasahovat. Jde o rozhodnutí občanů městské části, reprezentovaných jejich zastupiteli, a odpovědnost členů zastupitelstva městské části je charakteru politického, nikoliv trestně-právního.“

K tomu za IAV dodáváme, že každý z nás by si měl udělat úsudek sám. Národ, který nezná svoji minulost, nemá ani budoucnost.

Ing. Alena Vitásková – předsedkyně IAV

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…