Asociace samostatných odborů: Nesouhlasíme se zachovánim II. pilíře důchodového systému

03.06.2014 18:20

Prohlášení Asociace samostatných odborů k záměrům ministra financí Andreje Babiše vrátit se na jednání vlády k zachování II. pilíře důchodového systému a k poplatkům ve zdravotnictví.

Asociace samostatných odborů: Nesouhlasíme se zachovánim II. pilíře důchodového systému
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šéf ASO Bohumír Dufek

 Na včerejším jednání Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR, a stejně tak ve večerním pořadu ČT 24 "Události, komentáře" toho samého dne, ministr financí Andrej Babiš uvedl, že se mu nelíbí zrušení poplatků za pobyt v nemocnici a zejména zrušení II. pilíře důchodového systému a že se k tomu budou muset ve vládě znovu vrátit. A to přesto, že zrušení jak uvedeného poplatku, tak II. důchodového pilíře odsouhlasily všechny tři vládní strany a zakotvily je do Programového prohlášení vlády.

Asociace samostatných odborů rozhodně nemůže souhlasit se zachováním II. pilíře důchodového systému, k jehož zavedení měla vážné výhrady již před jeho schválením a samotná jeho existence po dobu déle jak jednoho roku potvrdila jeho neudržitelnost. Také znovuzavedení poplatku za hospitalizaci, který zrušil už i Ústavní soud, a ponechání poplatku za recept a za ošetření v ambulantní sféře by bylo porušením slibů daných občanům.

Proto Asociace samostatných odborů vyjadřuje velké znepokojení nad  prohlášením člena vlády, kterým již po krátké době vládnutí neguje to, k čemu se zavázal v prohlášení své vlády a díky kterému tato vláda získala důvěru Poslanecké sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Asociace samostatných odborů

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…