BD Horoměřice: Hana Marvanová přispěla k tomu, že kauza není ani po 15 letech uzavřena

05.02.2014 9:31

Otevřený dopis Bytového družstva Horoměřice redakci Parlamentních listů

BD Horoměřice: Hana Marvanová přispěla k tomu, že kauza není ani po 15 letech uzavřena
Foto: Archiv HM
Popisek: Advokátka Hana Marvanová

Redakce Parlamentních listů

Hana Marvanová nehájí zájmy klientů H-Systemu; Hana Marvanová se spolčila s konkurzním správcem proti zájmům klientů H-Systemu. I takovými titulky bychom uměli opatřit články, které 3. a 4. února 2014 uveřejnily Vaše listy.

Pravdou je, že kauza je plná emocí. Za celých 15 let od vyhlášení konkurzu Hana Marvanová a ani nikdo jiný nedokázal příběh uzavřít. Bývalí klienti nadále s hořkostí nesou, že z každé ztracené tisícovky korun dostali jen 60 Kč. Máte za to, že takováto kompenzace je dobrou vizitkou 15 let práce jakéhokoliv advokáta, natož úspěšné političky a v současnosti náměstkyně ministryně spravedlnosti?  My ne!

Nemá cenu reagovat na jakékoliv argumenty uvedené v stanovisku zástupců 105 poškozených ze sdružení Maják. Jako zástupci 650 poškozených členů družstva Svatopluk umíme proti tomu postavit minimálně stejný počet argumentů, který svědčí o opaku jejich tvrzení. Ale nechceme zavádět diskusi na výbušná témata plná emocí.

Pouze proti tvrzení představitelů Majáku, že „Hana Marvanová svojí činností a odvážnými kroky (neuvádí se kterými) zabránila úplnému a nezvratnému vytunelování celého majetku společnosti H-System“ uvádíme antitezi, že „od vyhlášení konkurzu na H-System v roce 1998 Hana Marvanová svými radami jako advokátka významně přispěla k tomu, že kauza není ani po 15 letech uzavřena a klienti nebyli odškodněni.“

Trestní oznámení senátora Čunka uvádí argumenty, nad kterými se tají dech a svědčí o neobyčejné zaujatosti a hamižnosti osob, které obviňuje. Možnost, že by tak jednali z bezpříkladné hlouposti, se nám zdá být nereálná. V příloze uvádíme tabulku jen 6 „obchodů“ o nichž Hana Marvanová, jako zúčastněná v celé kauze, musela vědět. V žádném případě však nezasáhla a nezabránila, aby se uskutečnily, ačkoliv byly bezprecedentně nevýhodné a všem zúčastněným v kauze H-System, včetně klientů H-Systemu, vznikla kolosální škoda.

Jen na okraj a pro dokumentování „pravdivosti“ obhajoby Hany Marvanové uvádíme, že Jaroslav Junek nikdy nefiguroval “ve společnostech personálně a majetkově propojených na Petra Smetku“ a že nikdy neorganizoval „akce za propuštění zakladatele H-Systemu“, jak uvádí Hana Marvanová ve své obhajobě, kterou jste publikovali. Jistě to bude umět doložit, neboť dobře ví, jak se v našem právním systému, jehož se stala významnou představitelkou, zachází s instrumentem pomluvy.

Věříme, že toto stanovisko redakci naznačí, jaké je stanovisko 6.5 x většího zástupce poškozených členů H-Systemu, než je sdružení Maják, jehož reakci zveřejňujete. Věříme, že prokážete svou nestrannost a naše stanovisko zveřejníte též.

S pozdravem

David Denk
předseda BD Horoměřice

Příklady, kdy konkursní správce uzavřel prokazatelně nevýhodné obchody, kde byli klienti H-Systemu poškozeni (tyto a další kauzy jsou podrobně popsány v trestním oznámení Jiřího Čunka z 10.1.2014)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…