Babiš v OVM: Trocha emocí pořadu neškodí, naopak

14.11.2011 10:12

Snad si můžeme dovolit tvrdit, že Otázky Václava Moravce na ČT nebyly po delší době nudné. A snad si můžeme dovoliti tvrdit, že se o to zasloužil hlavně Andrej Babiš.

Babiš v OVM: Trocha emocí pořadu neškodí, naopak
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Na místy emotivní a "politicky nekorektní" debatu totiž nejsme v OVM příliš zvyklí. "Dělají z lidí debily," postěžoval s například na adresu Víta Bárty a dalších politiků, kteří ovládají ministerstvo dopravy. Že by tedy nová éra? Že by se začínalo v médiích mluvit upřímně?

Hlavním tématem nedělních otázek byl boj proti korupci. Václav Moravec si do jejich první části pozval místopředsedkyni vlády pro boj s korupcí Karolínu Peake (VV), ředitele české pobočky Transparency International Davida Ondráčku a podnikatele (a zakladatele sdružení ANO 2011) Andreje Babiše.

Téma plnění protikorupční strategie vlády bylo očekávaně plytké, co vláda proti korupci dělá, jsme se nedověděli. Karolína Peake se sice oháněla návrhy zákonů, které jsou v "určité" fázi, ale nic konkrétního, co by se dalo prezentovat veřejnosti, nepředložila.

Veřejnost si bohužel spíš všímá korupčních skandálů této vlády (Drobil, Bárta, Kocourek,...). Tu naštvanější část veřejnosti zastupval právě Babiš. "Vláda proti korupci nedělá nic," říká s tím, že protikorupční "strategie" měly i vlády před tou Nečasovou, ale proti korupci žádná z nich nic konkrétního nepodnikla.

Otázky se dále dotkly problematiky státních zástupců, firmy Key Investments, která vznikla zřejmě proto, aby kryla toky peněz z korupce (třeba z korupce politiků), i potíží přivyšetřování korupčních kauz. "Já si připadám jako v blázinci, o čem se to tady mluví? Paní Benešová před časem mluvila o justiční mafii a ta mafie tady dodnes sedí, tak co by se mělo změnit k lepšímu?" tázal se Babiš.

Ten také Karolíně Peake předal dvě knihy: Všehoschopní: Superguru Bárta od novináře Jaroslava Kmenty a Mafie v Praze od spisovatele Michala Viewegha. Zda si knihy místopředsedkyně Věcí veřejných a vlády přečte, není jisté.

ANO 2011

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…