Bedřich Veselý: Rambohafík

29.05.2018 18:00

Paní ministryně Šlechtová má ráda psy. Možná více než lidi. Zcela určitě ale lásku ke svému pudlíkovi se jménem Rambohafík povyšuje i nad své setrvání ve funkci.

Bedřich Veselý: Rambohafík
Foto: www.karlaslechtova.cz
Popisek: Karla Šlechtová, exministryně obrany

Poté, co sklidila oprávněnou kritiku za naprosto nepochopitelný čin - vyfotit jako významný ústavní činitel svého psího miláčka na hrobu neznámého vojína a ještě fotku umístit na sociální síť - už vážně hraničí se ztrátou sebeovládání - nejen, že nesklopila hlavu a nenabídla svoji funkci k dispozici, ale naopak začala kopat kolem sebe a viníky hledat jinde.

Nejprve vykřikovala, že je proti ní vedena štvavá mediální kampaň, poté začala řádit na ministerstvu jako černá ruka. Pozastavuje rozjednané tendry, nařizuje audity a zpochybňuje téměř vše, co prošlo rukama jejího předchůdce, Martina Stropnického.

Přitom jí vůbec nepřijde divné, že útočí proti svému kolegovi z ANO, který notabene míří jako velvyslanec právě do Izraele, odkud by měly putovat radary do české armády za 3, 5 miliardy korun. Měly. Paní ministryně totiž zakázku, která byla připravována téměř dva roky, pozastavila a zjištění inspekce označila za „extrémně závažné“.

Jak ale vyplynulo z dalších informací, které předala novinářům, „extrémně závažná“ zjištění nestála ani za to, aby postavila mimo službu nebo aspoň slůvkem zkritizovala svého podřízeného náměstka pro vyzbrojování Koštovala, který měl vyjednávání s Izraelci na starosti jako za Stropnického, tak za jejího panování.

Šlechtová tak likviduje izraelský projekt, který má podporu nejen velení armády, ale i premiéra Babiše a jejího oblíbence prezidenta Zemana.

A to jenom proto, aby se pomstila svému předchůdci Stropnickému. To je poněkud ubohé. Stejně jako její Rambohafík sedící na významném pietním místě.

Na druhou stranu – to, že se paní ministryně umí za svoje přátele, i když se jedná zrovna o psa, postavit, je jednou z mála pozitivních vlastností, na které lze v jejím případě poukázat.

Trochu málo ale na to, aby stála v čele tak významného silového ministerstva. Je jasné, že jsou její dny od fotky z Vítkova sečteny. Teď jde o to, za jak dlouho to paní ministryně pochopí a kolik škod ještě udělá.

Bedřich Veselý

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …