Bohdan Babinec: ČSSD. Ve vládě zůstat nebo ne?

26.11.2020 7:35

Když analyzuji, co společnosti přinesla ČSSD ve vládě premiéra Babiše, tak se divím, proč z výsledků průzkumů veřejného mínění má pouhá 3% předvolebních preferencí.

Bohdan Babinec: ČSSD. Ve vládě zůstat nebo ne?
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Vždyť kdyby ČSSD v této vládě nebyla, nebyla by v dnešní výši valorizace důchodů, zvýšení přídavků na děti pro matky samoživitelky s nízkým příjmem, nebylo by zálohované výživné, které by potom vymáhal stát, zvýšení minimální mzdy apod. Mnozí ministryni Maláčové dávají přezdívku Venezuela, která pouze rozdává, ale zapomínají na to, že úkolem ministra práce a sociálních věcí je bojovat za sociální jistoty, zvýšení mezd, bojovat s chudobou... Toto ministerstvo ve vládě musí prosazovat své nároky pro rezort, to je jeho práce a peníze, které dostane či nedostane, závisí na ministru financí, vládě a parlamentu kde se ministr práce a sociálních věcí snaží své návrhy prosadit. Ministryně Maláčová není rozdávačná, pouze má ve své náplni prosazování ekonomických zájmů svého resortu. Získání peněz pro každý vládní rezort je v kompetenci ministerstva financí. Z toho je zřejmé, že ministryně není rozhazovačná, pouze prosazuje své povinnosti. Poslanecká sněmovna zrušila superhrubou mzdu, ale schválila pro státní rozpočet nepřijatelné změny. Z nich vyplývá, že ANO, ODS, TOP 09 se snažily prosadit pouze zájmy zbohatlíků (nikoliv bohatých). Najednou si opozice velmi rozumí s ANO. Např. proč Poslanecká sněmovna při rozhodování selským rozumem neschválila 15% daň z 50 000 Kč, 19% do 120 000 a daň 23% z hrubého příjmu a zvýšení snížení z daně poplatníka nenavrhla cca 3000 až 4000 Kč. Těmito změnami by se nezpůsobil tak obrovský deficit ve státním rozpočtu. Pokud by na tyto změny vláda nepřistoupila, mohu pochopit odchod ČSSD z vládních pozic. Doufám, že národ bude tak rozumný a jednou pochopí, že když ve vládě nebudou strany jako je ČSSD, tak nikoho nebudou zajímat sociální jistoty, dostupné zdravotnictví, zvyšování chudoby ve společnosti. Strašně mne rozčiluje, že média stále propagují pouze dobročinné sbírky, ale tyto akce by měl zajišťovat silný stát abychom takové charity nepotřebovali.

Voliči, v příštích volbách o svém hlasu přemýšlejte.

MUDr. Bohdan Babinec, CSc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…