Bohdan Babinec: Manuál ochrany před koronavirovou nákazou

17.12.2021 10:02 | Komentář

Vzhledem k tomu, že po Novém roce výskyt koronavirové nákazy bude pravděpodobně stoupat, připravili jsme tento jednoduchý manuál k zabránění jejímu šíření.

Bohdan Babinec: Manuál ochrany před koronavirovou nákazou
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

V domácnosti: Opatříme si germicidní uv lampu, nebo jiný virucidní ozařovací přístroj k ozařování a dezinfekci obývaných místností. 

Anketa

Bude válka mezi Ruskem a Ukrajinou?

20%
77%
hlasovalo: 17527 lidí
Lampu zapínáme 2x denně po 30 minutách. Zároveň ji také také využíváme k desinfekci používaných respirátorů, roušek a oděvů. Ozářenou místnost poté dokonale vyvětráme. Totéž provedeme po každé návštěvě v bytě. Kromě ozařovacích virucidních přístrojů (nemáme-li je k dispozici užijeme virucidní desinfekční roztoky a rozprašovače k omytí rukou a použitých předmětů).

Na pracovišti: Dodržujeme stejné podmínky jako v domácnosti. Dezinfekční roztoky a rozprašovače je možno koupit v drogerii, nebo si můžete objednat sanační firmu.

Při příznacích onemocnění postupujeme takto: Při teplotě nad 38 st.C, užíváme Paralen 500 (2 tablety po 8 hodinách, po jídle). Při teplotě do 38 st.C, Paralen 500 ( 1 tableta po 6 hodinách, po jídle). Dále si stříkneme Jodisol Sprej do hrdla 2 - 3x denně, max. 2 - 3 dny za sebou (abychom nerozhodily iontové poměry štítné žlázy). Při použití Jodisolu se snažíme tlumit dávivý reflex. Po každém jídle vykloktáme hrdlo slabým roztokem hypermanganu (2-3 zrnka na sklenici vlažné vody 2 dl.). Ráno a večer si vstříkneme do nosních dírek Avamys sprej (předepisuje lékař). Toto léčení trvá 3 až 5 dnů. V případě prodělání koronaviru může přetrvávat únava a slabost po dobu 3 - 6 měsíců.

Úřady by měly zajistit desinfekci veškerých jimi zpravovaných veřejných prostor (zdravotnická zařízení, prostory úřadů, sportoviště, školy, apod.). Stejným způsobem by měly zajistit dezinfekci prostor i majitelé či provozovatelé služeb (divadla, kina, bazény, fit centra, dopravní prostředky apod.). Stát by měl kompenzovat vynaložené náklady na dezinfekci.

Očkování by mělo být dobrovolné k osobnímu pocitu jistoty očkovaného jedince.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla