Bohdan Babinec, Miroslav Josef Bezecný: Marná je ta vaše snaha

11.10.2021 10:02 | Komentář

Prohráli jsme. Dalo se to předpokládat. I když jsme, v koutku duše věřili, že se to nestane. Nikdo ze současných stran nás nepodpořil. Naopak se všichni snažili o to, aby nás co nejhlouběji potopili.

Bohdan Babinec, Miroslav Josef Bezecný: Marná je ta vaše snaha
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

Byla to ale ČSSD, kdo vždy v minulosti zachraňoval ostatní strany. Když bylo ODS "na huntě" ČSSD je vytáhla znovu do vlády. Tím, že s nimi uzavřela opoziční smlouvu.

Anketa

Kdo by podle vás měl po letošních volbách sestavovat vládu?

hlasovalo: 24101 lidí
V době absolutního krachu KDÚ-ČSL je ČSSD pozvala do koalice. A tím je, v podstatě, zachránila před rozpadem. ANO, ČSSD stvořilo ANO. A tím i Babiše. Za obrovskou chybu lze jednoznačně označit to, že jsme Babišovi nechali post ministra financí. Sobotka si neuvědomil, že kdo ovládá finance, ovládá všechno. To bylo je a bude. Věřili jsme ve slušnost. A nevěřili jsme, že to Babiš využije ve svůj prospěch. Nemůžeme zapírat, že i my jsme, ve vnitrostranickém referendu, hlasovali pro vstup do vlády. Nemohli jsme předpokládat, že se nechá náš předseda Babišem převálcovat. Slíbili jsme si, že nebudeme naši stranu - ČSSD - pomlouvat a hodnotit. Jenže někdy to nejde. Žabomyší války!? Kontroverzní kontroly v podnicích!? Ministryně a její "poradce" nepochopili mentalitu dnešních zaměstnanců. Komunisté se báli dělníků z ČKD, hutníků na Kladně a horníků na Ostravsku. Předchozí pravicové vlády zrušili továrny, zrušili hutě, zrušili doly. V současné době tedy už není nikdo, kdo by se postavil protilidovým a asociálním rozhodnutím vlády. A tím je to dané. Všichni pracovníci se dnes bojí o svá místa. Aby nebyli vyhozeni. A tak musí držet "hubu a krok". Ministryně a její "poradce" si neuvědomili, že když někdo naštve šéfa, odnesou to jeho podřízení zaměstnanci. A proti žebračenkám, kterým se říká mzdy, nikdo protestovat nebude. Nesmí! Za první republiky se jim říkalo stávkokazi. Dnes jsou to zahraniční dělníci. Protože prý je českých pracovníků nedostatek. Redaktor Přemysl Otakar Pechouš přinesl za okupace do pražské kulturní společnosti kousek látky, který jim anonymně kdosi zaslal do redakce. Bylo na něm napsáno: "Marná je ta vaše snaha. Milujeme svého vraha. Nad svobodou nezapláčem. Blaze nám pod karabáčem.

Miroslav Josef Bezecný, člen ČSSD
MUDr. Bohdan Babnec, CSc., člen ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…