Bohdan Babinec, Miroslav Josef Bezecný: Nechte v klidu stonat pana prezidenta

24.10.2021 7:35 | Komentář

Jsme svědky názorové bouře kolem zdravotního stavu pana prezidenta. Začalo to nesprávným závěrem některých nekompetentních lékařů a politiků.

Bohdan Babinec, Miroslav Josef Bezecný: Nechte v klidu stonat pana prezidenta
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

Lékařka dobře sice popsala klinický obraz nemoci u pana prezidenta, ale závěr o jeho pracovních schopnostech byl velice nesprávný. 

Anketa

Chcete Pekarovou Adamovou za předsedkyni Poslanecké sněmovny?

4%
93%
hlasovalo: 47019 lidí
Někteří lékaři a politici spíše hodnotí jeho svéprávnost či nesvéprávnost. Podle toho, co jsme viděli v televizi můžeme hodnotit, že jde o subicterický nebo icterický stav nemocného. V tomto stadiu jaterního onemocnění i sebemenší fyzická či psychická námaha vede k vyčerpání. Proto v tomto případě vůbec nelze mluvit  o svéprávnosti či nesvéprávnosti pacienta. Posuzuje se pouze jeho momentální práceschopnost při výkonu jeho povolání. Vzhledem k výše uvedenému by se někteří lékaři i politici měli omluvit jak panu prezidentovi, tak i veřejnosti. Posudek o práceschopnosti pana prezidenta by měli posuzovat hepatolog, neurolog a chirurg. Kteří by doporučili konzervativní nebo operativní léčbu. Například posouzení možnosti transplantace jater. Návrh na složení této posudkové komise - konsilia by měl určit vždy ministr zdravotnictví. Ale proto, že máme ministra zdravotnictví nelékaře, dochází k těmto zmatkům. Nebudeme mluvit ani o tom, jaké zmatky dělají pracovníci kanceláře pana prezidenta. Zjevně jim jde především jen o udržení jejich lukrativních funkcí. Proč pan ministr zdravotnictví dodnes nejmenoval odborné konsilium, které by posoudilo krátkodobou či dlouhodobou práceschopnost pana prezidenta?  Není to chyba v systému? Otázkou zůstává, kdo tento chaos do systému vnesl. Že v čele tak důležitých rezortů nejsou odborníci - profesionálové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …