Bohdan Babinec: Nosit nebo nenosit roušky?

20.08.2020 18:48

Už mi připadá, že problém s rouškami je přesně takový, jako u zemědělců problém s počasím. Když trošku prší – je vody hodně a nebude úroda. Když vysvitne slunce – bude sucho a úroda opět nebude.

Bohdan Babinec: Nosit nebo nenosit roušky?
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

A světe div se – tak i tak je úroda stejná. Zemědělci (a nejen oni) pořád pláčou.

A dnes se zase dělá velká věda ohledně roušek.

Ze zákona je přece každý občan za své zdraví odpovědný především sám. Ministr zdravotnictví by občanům měl doporučit roušky nosit až do konce roku a nechat na nich, kdy si roušku nasadí či sundají. (Vždyť roušky budou nosit oni.) Děti by také měly roušky nosit stále. Stát by ale měl zajistit, aby každý žák či student měl průzračný štít, který by měl pouze ve škole při výuce a odkládal pouze při jídle. To znamená, že jakmile by děti vešly do třídy, vyměnily by roušku za průzračný štít, připravený v lavici.

Při odchodu ze třídy dítě štít sejme, postříká se dezinfekčním roztokem, štít nechá v lavici, nasadí roušku a odejde domů. Doma pak rodiče dají roušku alespoň na půl hodiny do vařicí vody. Rozčiluje mne, když si mnoho lidí stěžuje na potíže při používání roušek. Slyšeli jste někdy, že by si lékaři, např. chirurgové, stěžovali na své roušky? Vždyť většinou v nich stráví většinu pracovní doby.

Je pouze na každém z nás, jak se budeme proti koronavirové nákaze chránit. Ať opozice, média a ministr zdravotnictví přestanou lidi stále mást v tom, zda a kdy se roušky nosit mají či nemají.

Každý je hrdina až dokud sám nebo někdo jemu blízký neonemocní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…