Bohdan Babinec: Výzva prezidentovi ČLK a předsednictvu ČLK

23.06.2021 17:23 | Komentář

Vážený pane prezidente, vážení členové předsednictva. Vzhledem k tomu, že se nedodržují tři základní zásady v boji s rozšířením covidové infekce, máme velké obavy aby se neopakovala situace loňského podzimu - při návratu lidí z dovolených, studentů apod. Já s M. J. Bezecným jsme podali na Vrchní státní zastupitelství ČR trestní oznámení na neznámého pachatele.

Bohdan Babinec: Výzva prezidentovi ČLK a předsednictvu ČLK
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

V tomto trestním oznámení jsme poukazovali především na skutečnost, že nezodpovědnou prací, resp. nekonáním řádných proticovidových opatření,došlo ke zbytečnému úmrtí tisíců českých lidí. A také ke zbytečným značným ekonomickým ztrátám. Zdůrazňujeme, že se ani v současné době nedodržuje zásada - desinfikuj okolní prostředí a předměty v něm. Setkali jste se někdy s tím, že by se prováděla desinfekce na zastávkách hromadné dopravy nebo přímo ve vnitřních prostorách hromadných dopravních prostředků? Nebo na stadiónech, ve školách, hotelech, restauracích, obecních domech, penziónech atd? To znamená všude, kde se schází větší množství lidí. Nevidíme, že by se instalovaly virucidní ozařovací přístroje - ÚV zářící, ozonátory, ionizátory a pod.. Používaly se rozprašovače desinfekčních protředků, horkovzdušné a horkoparové fukary podle toho, jak kde vyhovují podmínky k jejich použití? Podotýkáme, že testování a očkování je jenom doplňkem k likvidaci viru. Vždyť žijem na dně vzdušného oceánu. Viry musíme zabíjet nejen v lidském organismu, ale především na "jeho cestě" k člověku. Rozhodně by nebylo od věci, abyste upozornili, ze své funkce, hygienu, aby dodržovala své povinnosti - to znamená nejen kontrolu, ale i osvětu mezi lidmi.

Proto vás ještě jednou žádáme, abyste se přiipojili k našemu trestnímu oznámení, které jsme odeslali dne 17.4.2021 a je evidováno pod běžným číslem 5281/2021. Bylo by vhodné, abyste naše trestní oznámení doplnili poznámkou o zbytečném budování registračních center a velkokapacitních očkovacích center, když každý občan ČR je registrován u praktického lékaře, praktického dětského  a dorostového lékaře, závodního lékaře, kteří ze zákona jsou povinni provádět vakcinaci.

 

Věc: Trestní oznámení na neznámého pachatele

 

    Podáváme trestní oznámení na neznámého pachatele z důvodu obrovského plýtvání se svěřenými veřejnými finančními prostředky v souvislosti s likvidací rozšiřování COVID-19.

    Dosud prováděná opatření nedosahují kýženého spolehlivého efektu, jenom vyčerpávají veřejné peníze ze státního rozpočtu. Domníváme se, že je zcela zřejmé, že orgány a instituce k tomu určené nedodržují postupy lege artis při likvidaci vzdušnokapénkové infekce.

Při aerosolní infekci musí se dodržovat tři základní zásady:

1. ochraňuj sebe -  respirátor, dezinfekce rukou, rozestupy,

2. dezinfikuj okolní prostředí a předměty v něm - na pracovištích, prostředcích hromadné dopravy, zkrátka všude, kde se setkává větší počet lidí,

3. každý, kdo vstupuje do České republiky, by se měl na hranici podrobovat karanténě s negativním výstupním testem

    Po roce boje s pandemií je zcela zřejmé, že orgány a instituce k tomu určené zcela selhaly. A obrovské finanční prostředky byly vynaloženy zcela zbytečně. Zcela zbytečně byly ochromeny obchod, služby, malé výrobní podniky, zavírány školy, sportovní zařízení, divadla apod. Nesprávné postupy zavinily finanční ztráty a krachy, které se částečně kryly veřejnými finančními prostředky ze státního rozpočtu. Při odborném a profesionálním dodržování zásad k zastavení rozšiřování vzdušnokapénkové infekce jsme mohli být ušetřeni zbytečných ekonomických ztrát, omezování, restrikcí a opakovaných lockdownů. Kdyby orgány a instituce k tomu určené dodržovaly předepsané postupy a prováděly se instalace virucidních ozařovacích a desinfekčních přístrojů na všech místech, kde se setkává větší počet lidí, byly by vynaložené finanční prostředky nesrovnatelně nižší i v případě, že by tato opatření plně hradil stát. 

MUDr. Bohdan Babinec CSc.

Miroslav Josef Bezecný

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…