Brigita Janovská: Delegace pro duchovní rozvoj Evropy, pečivo podle arménské receptury aneb Charitu v Mostě navštívilo bavorské Oráčovo společenství

16.09.2016 12:29

V polovině září navštívila Oblastní charitu Most delegace Ackermann-Gemeinde (Oráčovo společenství) z bavorského Würzubrgu. Jedná se o organizaci, jejímž cílem je podpora duchovního rozvoje ve střední a východní Evropě, a návštěva Mostecké Charity byla součástí jejich pastorační návštěvy severních Čech.

Brigita Janovská: Delegace pro duchovní rozvoj Evropy, pečivo podle arménské receptury aneb Charitu v Mostě navštívilo bavorské Oráčovo společenství
Foto: Archiv autorky.
Popisek: Brigita Janovská.

Při této příležitosti projevili němečtí duchovní  s doprovodem přání vidět výsledek investičního projektu Oblastní charity Most, který významně finančně podpořila bavorská nadace Renovabis, jejímiž jsou členy.

Němečtí hosté měli pro návštěvu u nás čas pouze v neděli odpoledne, ale rádi jsme je i v této době přijali v Komunitním centru Litvínov-Janov, při kávě s nimi pohovořili o problematice a poslání naší práce a pak je pozvali na prohlídku zrenovované budovy někdejší školy. Živě se zde zajímali o činnosti v učebnách, dílnách, hernách i prostorách pro sport či hudební výchovu a líbila se i celková výzdoba a tvořivost, k níž jsou pod odborným vedením uživatelé centra také vedeni.

Zajímavé bylo pro ně mj. i mezinárodní složení našeho charitního kolektivu, jakož i servírované pečivo podle arménské receptury, které upekla naše kolegyně této národnosti.

Za výstupy projektu i za úroveň práce sklidila Oblastní charita Most uznání, které nám naši hosté zapsali do kroniky, v závěru  své návštěvy navštívili  ještě město Most, kde se seznámili s jeho historií i současností, a rozcházejíce se již jako přátelé, würzburští nevyloučili, že by do našeho regionu přijeli zas. Těšíme se!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …