Dana Cogan: Kanada opět zavírá část škol

28.11.2020 13:21

V kanadské provincii Alberta budou od pátku 27. 11. 2020 do 11. 1. 2021 zavřené školy (7. až 12. třídy High school, což odpovídá českému druhému stupni ZŠ a SŠ).

Dana Cogan: Kanada opět zavírá část škol
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Prázdná třída, ilustrační foto

Vyučovat se bude pouze on-line. Rodiče mladších žáků (Kindergarten až Grade 6) mají možnost výběru - výuka on-line, nebo docházka do školy. Québec i další provincie vydaly pro školy obdobná nařízení.

Žákům, pro které není angličtina mateřský jazyk, pomáhají nejen speciální pedagogové, ale i tlumočníci po telefonu či on-line, kteří spolupracují se školami. Zejména ve školách v provincii Ontario mají mnozí žáci problém se zapojením do on-line výuky kvůli jazykové bariéře. Rodiče jim často nemohou pomoci, protože sami neumějí anglicky.

V kanadských školách se obvykle používají chromebooky. Rodiče žáků je mohou zakoupit se slevou přímo od školy. Rodinám s nízkým příjmem je školy půjčují zdarma.

Dana Cogan
členka Pedagogické komory, která pracuje v Kanadě, moderátorka FB skupiny Pedagogické komory Čeští učitelé v zahraničí sobě (ZDE)

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

11:50 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

V dnešní pomatené době mnozí hledají nějaký pevný kmen, o který by se opřeli nebo zachytili. Může to…