Daniel Kroupa: Pro primitiva je suverenita schopnost porušovat pravidla

24.06.2017 8:30

Civilizovaný člověk chápe, že respektování společných pravidel, která svobodně přijal, není ztrátou suverenity, ale jejím naplněním. Barbarský primitiv naopak považuje za suverenitu schopnost tato pravidla porušovat, když se mu jejich dodržování právě nehodí.

Daniel Kroupa: Pro primitiva je suverenita schopnost porušovat pravidla
Foto: archiv
Popisek: Chartista Daniel Kroupa

Česká republika přijala v Evropské unii pravidlo většinového rozhodování ve věci imigrace. Když bylo tímto způsobem rozhodnuto o jednorázovém rozdělení imigrantů podle určených kvót mezi jednotlivé země, odmítla se Česká republika většinovému rozhodnutí podřídit. A to i přesto, že se jednalo počet nepatrný a dalo se předpokládat, že zde z nich setrvá jen zlomek. Alternativní, konzistentní a uskutečnitelný návrh ČR v orgánech EU nepředložila.

Na politiky, kteří v této situaci volají po suverenitě a Evropskou unii prezentují jako by byla jejím nepřítelem, se lidé ze Západu dívají jako na necivilizované východní barbary, neschopné žít podle společných pravidel přijatých suverenním rozhodnutím. Zvláště, když stojí na čele státu. Toto je skutečný problém, nikoli postoj k řešení uprchlíků krize.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …