Dominik Duka: Deset let vzájemné spolupráce i namáhavé společné cesty

01.05.2020 14:40

Komentář na facebookovém profilu k ukončení předsednictví v čele České biskupské konference

Dominik Duka: Deset let vzájemné spolupráce i namáhavé společné cesty
Foto: Hanka Brožková
Popisek: Kardinál Dominik Duka v roušce

Dne 30. dubna se uzavřelo mé předsednictví v čele konference sdružující biskupy Čech, Moravy a Slezska. Bylo to 10 let vzájemné spolupráce i namáhavé společné cesty. V úterý jsme zvolili nové vedení České biskupské konference na další pětileté období. Je to důkaz toho, že hierarchické uspořádání církve doplňuje demokratická diskuze a volba. Ta je obdobná způsobu volby amerického prezidenta - vždy dvakrát na pětileté období a dost. Dodejme jen, že ústavu USA inspirovaly ve své době dominikánské konstituce, které obsahovaly toto demokratické uspořádání již ve 13. století!

Chtěl bych poděkovat všem kdo mě na mé cestě ve vedení ČBK doprovázeli pomocnou rukou. Chci ale také poděkovat svým nepřátelům a názorovým odpůrcům, protože jak praví starý Aristoteles, tito mi pomohli lépe odhalovat a formulovat pravdu, prohloubit znalosti a uvidět nové horizonty.

Svému nástupci metropolitovi sesterské Moravy, arcibiskupu Janovi blahopřeji ke zvolení a vyprošuji hojnost Božího požehnání. Děkuji mu také za jeho programové prohlášení, kde ukázal svou jasnou vizi, které se mohu i já bez obav svěřit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.