Dominik Duka: Odpověď Hnutí Logos ČR a LGBT katolíkům

12.08.2017 9:16

V souvislosti s úvahami o odsloužení katolické mše pro tzv. LGBT katolíky zaslalo Hnutí Logos ČR spolu s LGBT katolíky pražskému arcibiskupovi žádost o speciální pastorační péči pro svou komunitu.

Dominik Duka: Odpověď Hnutí Logos ČR a LGBT katolíkům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kardinál Dominik Duka

Děkuji za otevřený dopis, který mi adresovali LGBT katolíci a Hnutí Logos ČR.

Pověření ke kategoriální duchovní správě či pastoraci ovšem nevidím jako reálné z tohoto důvodu: poskytujeme kategoriální pastoraci, to znamená vojenské kaplany, vězeňské kaplany, nemocniční kaplany i kaplany účastnící se olympijských her. Vždy se ale jedná o uzavřené komunity, které nemají žádnou jinou možnost účastnit se bohoslužby a dožadovat se duchovní pomoci.

Členové Hnutí Logos a LGBT katolíci se právem považují za plnoprávné občany České republiky i za katolické křesťany, jsou jim tedy otevřeny všechny bohoslužby při zachování základních podmínek, které vyžaduje křesťanská etika a normy kanonického práva.

V tomto duchu jsou tedy naše srdce i dveře našich kostelů vždy otevřené.

Dominik kardinál Duka OP

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.