František Dostál: Soudci jako vyděrači?

16.02.2015 9:32

Otázka vyslovená v názvu může někoho poněkud vytočit. Vím, nesprávně byla soudcům vypočítána výplata. Ministerstvo, které tohle způsobilo, mělo by být postiženo tím, že jeho zaměstnanci vrátí veškeré vyplacené odměny! Za zmetek ve výrobě se vždy platilo!

František Dostál: Soudci jako vyděrači?
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

V době před rokem 1990 soudci byli dost provázáni s politickými vladaři. V soudní síni jsem to tenkrát vycítil. Myslím, že by se to nemělo opakovat. Kladení podmínek, za nimiž jsou peníze, může navíc vyvolat negativní pohled veřejnosti na justici, což se začíná dařit.

Přes dva miliony důchodců, kteří soudce určitě nezajímají, v posledních letech dostávali navýšenou penzi mezi 30 a 60 korunami také díky vládnoucí politické straně modrých ptáků. Páni soudci nevědí, že když důchodce zůstane sám, už nemá na uhrazení činže za byt 1+1. Rentisté nemají sílu stanovovat si podmínky.

Páni soudci, víte alespoň trochu málo, jak žijeme?

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: literarky.parlamentnilisty.cz

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David Rath: Kámen mudrců, euro a koruna

15:49 David Rath: Kámen mudrců, euro a koruna

Císař Rudolf II. proslul svojí snahou získat kámen mudrců, který dokáže sprosté olovo změnit na ušle…