František Kašpárek: Americká bitva o trůn

02.11.2020 18:57

Již brzy budeme vědět, jak to dopadlo. Podívejme se na malou rekapitulaci minulých voleb v USA.

František Kašpárek: Americká bitva o trůn
Foto: White house
Popisek: Donald Trump

Prakticky okamžitě, jakmile došlo k vyhlášení výsledku, demokrati spustili tradiční povyk. Umění prohrávat nepatří zrovna mezi jejich přednosti. Jen čtrnáct dnů po nástupu Donalda Trumpa do úřadu vyvstala otázka ruského vlivu na americké volby. Nikdo sice neměl žádné důkazy o zločinném spiknutí, ale klacek na Trumpa byl zde. Klasické volání zloděje. Nyní totiž došlo ke zveřejnění zprávy generálního inspektora Michaela Horowitze, ze které se dozvídáme, že vysocí představitelé Obamovy administrativy se tajně dohodli na tom, že zabrání Trumpovi vyhrát volby a poté ho obviní z pokusu o převrat. Co následovalo, byl jen projev vzteku, že operace Podraz nevyšla a Trump vyhrál.

V otázce ruského vlivu na americké volby se do akce zapojili ruští přeběhlíci z řad ruských tajných služeb a část amerických výzvědných služeb, a přinášeli jedno obvinění (Trumpa) za druhým. Celá následná argumentace demokratů byla založena na tom, že špióni a zrádci mluví pravdu. Ukázalo se, že tento předpoklad není zrovna nejmoudřejším tahem. Nešlo jen o to, že nevyhrála Clintonová, ve hře bylo mnohem víc.

Michael Wolff v knize Oheň a hněv píše: "Celosvětové liberální vedení bylo zvolením Donalda Trumpa prakticky paralyzováno - dokonce samotnou jeho existencí."

A v tom je právě jádro problému. Donald Trump má své nedostatky, někdy působí jako neřízená střela, ale v této době je pořád lepší alternativou než předpeklí liberálního ráje.

Pokud si Američani zvolí Bidena, mohla by se tentokrát opět vynořit otázka ruského vlivu na americké volby.(Ano, jen žertuji, je to ovšem smích skrze slzy.)

Co jiného by si mohlo Rusko přát, než aby v čele Spojených států stanul Joe Biden.

ON, jeho demokrati, společně s Black Lives Matter, Antifou a aktivisty totiž Spojené státy rozloží a destabilizují s pravděpodobností, která hraničí s jistotou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …