František Štván: "Bledé" tváře, nenechávejte sebou ku své škodě lacině manipulovat!

05.07.2014 11:58

Ministr Dienstbier navrhuje změnit insolvenční zákon, aby jeho dobrodiní mohli využít i občané, kteří jsou díky svému zadlužení v situaci, která jim dnes neumožňuje svoji insolvenci efektivně řešit. V nekomfortním sociálním postavení se tak ocitají Romové, stejně jako z "majority" se rekrutující důchodci či rodiny žijící z jedné mzdy.

František Štván: "Bledé" tváře, nenechávejte sebou ku své škodě lacině manipulovat!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dienstbier, ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu

Přesto se Českou kotlinou šíří názor, že chce ministr Dienstbier na úkor většiny pomoci jen Romům.  Nic proti tomu, když se lidé, pokud mají pocit, že je vůči někomu uplatňován dvojí metr, hlasitě ozvou. Ale pokud tak nečiní vždy, a hlavně po té,  co napočítali do tří, pak se i oni stávají těmi, kteří k potěše horních deseti tisíc  dvojím metrem měří.

V nedávné době např.  ministerstvo financí odpustilo VIP šibalům sankce za zneužití dotací ve výši 31,1 miliardy!!! korun. Mnozí šibalové nejen že nemuseli  vyměřené sankce zaplatit, ale ani vrátit šibalsky nabyté dotace. To jsou dva důkazy z mnoha, které ukazují, že  dluhové pardony a daňové amnestie pro vyvolené "bledé" tváře provází naši polistopadovou éru stejně pravidelně, jako sníh zimu či teplé počasí léto.

Přesto je většinou provází politické ticho po pěšině. Proč? Zřejmě tím důvodem je chtění šibalů, aby se v zájmu jejich profitu  u nás měřilo dvojím metrem. A právě proto nám podle předhazují "etnického" společenského nepřítele. Má výzva v názvu článku na jeho konci tak stále platí a dokonce dvojnásob.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…