František Štván: Idioti na všech úrovních veřejného života, čtěte!

24.02.2013 17:50

Toto oslovení si mohu ve vší slušnosti dovolit, neboť jsem se v duchu aktuálních trendů rozhodl restituovat původní význam řeckého slova idiotes, kterým se označovali lidé bez odborných schopností, starající se jen o vlastní zájmy a ignorující potřeby společnosti. Takovými lidmi je bohužel i dnes zaplevelena vláda, zákonodárné sbory, mocné politické strany, soudy, úřady, policie, církve a obecní zastupitelstva. Proto se na ně, veden dobrou vírou, že se jim rozsvítí, obracím.

František Štván: Idioti na všech úrovních veřejného života, čtěte!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Fotokoláž.

Kdy vám konečně dojde, že v duchu původního významu mnou zvoleného oslovení ženete naši zem do obrovských sociálních problémů? Copak neexistuje nespočet historických příkladů, které ukazují, že neřešené sociální problémy jsou příčinou násilného odstranění umanutých idiotů, kteří si myslí, že zrovna jejich strom do nebe vyroste a že menšině, jak se říká za vodou, zaručí klid na blahobyt?

To si opravdu myslíte, že lidem zatlačených do bezvýchodné situace vnutíte, že jediným správným řešením jakýchkoliv společenských problémů je dbát ducha demokracie a zákonů, když doslova den co den v přímém přenosu vidí, jak se tím sami neřídíte?

To opravdu nemáte strach, že se lidé přestanou ptát a začnou se chovat jako vy? Tedy, že i z nich se stanou jen na vlastní zájmy myslící idioti, kteří upozadí potřeby civilizované společnosti?

Co se bude muset ještě stát, aby vám to, vy idioti, došlo?

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla