František Štván: Je prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR pokrytec?

17.09.2014 12:27

Jaroslav Hanák, prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR, varuje, že by zvýšení minimální mzdy na 9 200 korun hrubého mohlo způsobit problémy při udržení zaměstnanosti v řadě podniků.

František Štván: Je prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR pokrytec?
Foto: Tito Varhanov (Wikimedia Commons)
Popisek: Prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák

Nikdy jsem ho však neslyšel, že stejné problémy přinášelo a přináší sofistikované rozkrádání státu při získávání veřejných zakázek, na kterém se, jak ukazuje realita, zhusta podílí "jeho" podnikatelé, natož aby je halasně varoval, že státní kasa  nemá díky jimi realizované šedé ekonomice a nezákonné daňové optimalizaci vše co jí patří a že právě proto nemůže stát zadávat více veřejných zakázek, které by pozitivně ovlivnily nejen jejich zisky, ale i růst pracovních míst a výši dělnických mezd. Pokud to vím já, není důvod, aby to nevěděl i prezident Hanák. Jestli to ví, ale navenek se tímto přesvědčením neprezentuje, pak je má otázka v názvu článku na místě. Přetvářka či neupřímnost je morální vada a člověka, který se takto chová, označujeme za pokrytce. Nemusím snad ani dodávat, že bych v položené otázce místo prezidenta Hanáka mohl jmenovat mnohé politické představitele tak zvaných pravicových stran. 

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…