František Štván: Komu slouží dvojí metr a kdo si ho objednal?

27.09.2013 10:16

Není pomalu dne, aby Policie ČR někoho obvinila z hospodářské trestné činnosti při spravování veřejného majetku. Aktuálně v Ústeckém kraji stíhá čtyři lidi, kteří se měli údajně pokusit nevýhodně nakoupit roentgeny CT pro teplickou nemocnici. Slovo "pokusit" zmiňuji v rámci fair-play, neboť k realizaci zakázky, byť za nejnižší cenu, nedošlo.

František Štván: Komu slouží dvojí metr a kdo si ho objednal?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Nepředpokládám, že by mne někdo mohl podezřívat z toho, že bych si nepřál, aby se všichni polistopadoví šibalové převlékli na pořádně dlouhou dobu do tepláků a domů se vrátili díky konfiskaci majetku chudí. Na druhou stranu ve mně tato PČR mediálně vybubnovaná stíhání vyvolávají pocit, jestli se nejedná o jakýsi ekvivalent Kubiceho zprávy, neboť z mnoha stran slyším pochvalné hlasy, že je to práce prezidenta Zemana, potažmo jeho ministr vnitra Peciny, z čehož by měl mít slušný člověk, pokud by to byla pravda, strach, neboť stíhání na politickou objednávku by bylo to poslední, co by naše morálně zlomená zem potřebovala.

Proto mám obavu, že se pro nedostatek relevantních důkazů, které by dnešní stíhání PČR potvrdily, od těchto stíhání  po volbách "plánovaně" upustí, neboť jejich základním cílem může být(PČR, neboť Kubiceho zpráva vyšla z jejich řad, nechť se neuráží)  nábor voličů pro SPOZ. Ale to není jediné, co mne v této souvislosti znepokojuje. Tento týden byl  strážníky,  za použití donucovacích prostředků, předveden k vysvětlení starší muž, který pískáním rušil projev prezidenta.

Co mi vadí, to je skutečnost, že když před minulými volbami házela mládež na Jiřího Paroubka , a na ty co tehdy stáli po jeho boku, vajíčka, tak to byl projev demokracie. Ani se střelcem kuliček na Klause se takto nezacházelo. Zkrátka a dobře. Když se měří dvojím metrem, tak je nutné se ptát, komu to slouží a kdo si to objednal.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…