František Štván: Nejedná se ze strany Severočechů.cz o politický hyenismus?

30.09.2012 16:21

Ve čtvrtečních Otázkách Václava Moravce z Ústeckého kraje dali Severočeši.cz ústy svého lídra Jiřího Zelenky veřejný slib, že se zasadí, aby lidé, kteří berou podprůměrnou mzdu brali tolik, jako podle něj berou Romové ve formě sociálních dávek. Tedy 36 tisíc korun. Podle mne tím chtěl u lidí vytvořit dojem, že se stát k nepřizpůsobivým, jak on říkal "k cikánům", chová nadstandardně štědře.

František Štván: Nejedná se ze strany Severočechů.cz o politický hyenismus?
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Otázky Václava Moravce Speciál z Ústeckého kraje

Ano, takový sociální příjem může být vyplacen, pokud se jedná o mimořádně početnou rodinu a bylo by jedno, jestli mají její členové pleť bílou, žlutou, černou a nebo rudou. Dokonce, pokud by rodiče pracovali, pak by jim stát peníze do výše 36 tisíc doplácel, neboť by se jednalo o minimální částku, kterou nestandardně početná rodina potřebuje na zabezpečení svých potřeb.

Podlost Zelenkova slibu spočívá v tom, že ani jako hejtman by neměl "broky" na to, aby zaměstnavatelům přikázal vyplácet svým zaměstnancům vyšší mzdy. A tak se z jeho strany jednalo jen o mazaný kalkul, že lidé jeho nechutnou lež voličsky ocení, neboť "hrdinně" ukázal na třídního nepřítele.

Musím se přiznat, že když jsem si jeho xenofobní hlášky spojil s jeho výrazem ve tváři a s rukou v sádře na invalidním vozíčku, tak mne napadla jediná asociace. Vypadal jak od Dukly poražený "nácek" na zdravotní dovolené, který svým soukmenovcům v očekávání, že mu za to koupí šnaps, vypráví, jak to nepříteli po uzdravení nandá. Je to podle mne člověk, který bez třídního nepřítele a lákavé loterie není schopen oslovit lidi.

A pokud je pravdou, co si štěbetají vrabci na střeše, a totiž, že si v předešlých volbách, tedy i senátorských, Severočeši.cz kupovali hlasy Romů, tak by došlo k tomu, že se dají zajistit útokem na sociálně slabé(nepřizpůsobivé) a ty zbývající si od nich samotných koupit. Byl by to politický hyenismus, kterému není rovno, jako vyšitý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Rezignujte!

14:46 Milan Knížák: Rezignujte!

Výzva rektorce Akademie výtvarných umění k rezignaci.