František Štván: Pane Hausenblasi, odpovíte už dnes?

15.10.2014 8:50

Malé nahlédnutí do povolební situace v Ústí nad Labem.

František Štván: Pane Hausenblasi, odpovíte už dnes?
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Hnutí PRO! Ústí ve svém koaličním požadavku předloženém vítězi voleb ANO, požaduje transparentnost, čisté řízení města, zrušení náhubkového ustanovení na zastupitelstvu, nulovou toleranci hazardu či jeho výrazné omezení, přestěhování Činoheráku na Střekov a dlouhodobé granty do oblasti kultury. Věřím, že ke zrušení tak zvaného náhubkového ustanovení nepotřebuje PRO Ústí rozhodnutí zastupitelů a tak se nepochybně v nějaké formě dočkám odpovědi na své občanské otázky co nejdříve. S koaličními požadavky PRO! Ústí, pokud by se jednalo jen o omezení hazardu, neboť považuji za nesystémové se zbavit 70 milionů, které z něho městská kasa má, když ho nejbližší samosprávná obec, včetně příjmů, může vzít pod svá křídla, což by znamenalo, že by ústečané o možnost podlehnout zhoubnému hazadru stejně nepřišli, souhlasím. Bohužel nerozumím  smysluplnosti požadavku, trvajícím na uzavření dlouhodobých grantů do oblasti kultury. Pokud se nepletu, tak jsem nezaznamenal, že by předešlé vedení města přestalo finančně podporovat kulturu, neboť nešťastné neuzavření smlouvy o pokračování "Činoheráku", na kterém se podle mého názoru podílela i nezodpovědná umanutost "činoherců", která mnohé z nich možná dostala na pracák, kompenzovalo dovozem vrcholové kultury z matičky Prahy a čtyřletou podporou divadla pro děti a mládež. Nehodlám hodnotit, jestli to bylo správné či nesprávné řešení, ale to neznamená, že si nemohu troufnout tvrdit, že se i tak jedná o dlouhodobou podporu  kultury. A teď se konečně dostanu k položení otázek. Provozují pražští umělci kvalitní kulturu? Může být divadelní scéna pro děti a mládež součástí  kulturní rozmanitosti  města Ústí nad Labem? Pokud na obě otázky odpovíte ano, pak se se svým koaličním požadavkem, podle mého soudu,  dobýváte do otevřených dveří. Neboť nejsem natvrdlý a mám rád když se požadavky vznáší transparentně, tak si myslím, že by bylo ze strany PRO! Ústí férové, kdyby jejich koaliční požadavek zněl, že kromě navrácení Činoheráku na Střekov požadují pro tuto - s Ústím historicky  spjatou - divadelní scénu, dlouhodobý finanční grant v částce XYZ. Budu rád, když se tak stane(k čemu jsou krásné chodníky, když po nich není kam chodit) , ale ne na úkor kultury schválené minulým vedením, neboť by tím PRO! Ústí převzalo hodnoty prof.Nejedlého, který po bolševicku rozhodoval, který druh kultury (zábavy) je pro občany vhodný. Zároveň by světlo světa spatřil  politicko-komunální precedent , eufemisticky řečeno  "nového koštěte", díky němuž by se magistrát zavázal velkoryse podporovat co nejvyšší sportovní cíle  ústeckých sportovních klubů, aby občan kromě rozmanité vrcholové kultury mohl konzumovat i rozmanité  vrcholové!!! sportovní zážitky. To nejdůležitější na závěr.

Takové rozhodnutí by vyvrátilo po městě kolující zvěsti, že to PRO! Ústí fotbalu, hokeji, atd.  v zájmu Činoheráku spočítá...

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

15:49 Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

Minulý čtvrtek jsem si pustil, tak jako každé ráno při cvičení, ČT24 a vyslechl jsem mj. vysvětlení …