František Štván: Podivné priority sociálně demokratického premiéra

23.07.2014 20:52

ČSSD vyměnila post euro komisaře za slib, že ji koalice schválí její aktuální politické priority. Pokud si voliči ČSSD mysleli, že prioritami ČSSD jsou prokazování legálnosti nabytí majetku či progresivní zdanění vysokých příjmů, pak je realita musela částečně zklamat.

František Štván: Podivné priority sociálně demokratického premiéra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, Věra Jourová a Bohuslav Sobotka

Částečně proto, že ČSSD svého kandidáta vyměnila  nejen za navýšení mezd lidí v sociálních službách a zvýšení jejich počtů, včetně zvýšení minimální mzdy o 700 korun,  což je správné, ale podle mého soudu  si měla odpustit zdůvodnění svých požadavků paušálním tvrzením, že je velké procento sociálních dávek zneužíváno, což je třeba více prověřovat. Netvrdím, že tento názor nemá v jednotlivých případech racionální jádro, ale pokud ČSSD není schopna za prioritu, kterou  vyměnila za kandidaturu  Jourové na euro komisařku, považovat snad milionkrát slibovaný boj proti nezdaněným příjmům z korupce a z předražených veřejných zakázek, pak je na jejich prioritách  něco divného. Posílit počty  kontrolorů, kteří si vyrhnou rukávy na nejslabší část naší společnosti a šibaly nechat v klidu, ač mají na nedobrý stav naší státní kasy, na rozdíl od "socek" , doslova fatální vliv, je z mého pohledu potvrzením síly ANO a slabosti ČSSD. ANO bude mít Jourovou na postu euro komisařky, "sockám" se bude šlapat na paty, ale VIP šibalové mohou být dál v klidu. Přitom šibalové nikdy ČSSD volit nebudou a ti co by ji za prosazení sociálních priorit volit chtěli, nebudou mít důvod. Pravice by své potencionální voliče nikdy takto neobviňovala, natož aby na ně poštvala úředníky,  byť musí vědět, čeho jsou v jednotlivých případech ku škodě státní kasy schopni. Pokud se pletu, kdy se tak stalo?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…