František Štván: Proč ministryně práce a sociálních věcí lže?

20.05.2014 13:20

Paní ministryně práce a sociálních věcí Marksová-Tominová(ČSSD) na stránkách svého ministerstva slibuje boj s chudou.

František Štván: Proč ministryně práce a sociálních věcí lže?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michaela Marksová

Přitom nejen  s chudobou, ale i s jakýmkoliv společenským problémem politici  bojovat nemusí. Chudoba je oproti ním  naprosto bezmocná, pokud se rozhodnou ve zrychleném řízení přijmout legislativní pravidla, která ji z naši společnosti vygumují, neboť jen a jen politiky nastavená  pravidla ji dovolují negativně ovlivňovat životy statisíců našich spoluobčanů.  Paní Marksová - Tominová tak podle mne jen záměrně vytváří dojem, který má nepřemýšlivé občany ohromit a přesvědčit je, že je ženou na svém místě. Pokud s někým musí paní ministryně svádět boj, pak s politiky, kterým chudoba ze zištných důvodů  nevadí. A právě proto si pokládám otázku.

Jak je možné, že je v ČSSD v koalici  s takovými  politiky, kteří její členy v ministerských funkcích nutí volit nesprávná a ideologicky podlá slova? Za normálních okolností by problém chudoby musel být, pokud si po volbách vrána našla správnou vránu a rovný vedle rovného si sedl, neprodleně legislativně vyřešen. Není a možná právě proto, že si vrána vránu našla a rovný si vedle rovného sedl, neboť ve skutečnosti nikdo z této koalice  nemá zájem škodit neviditelné ruce trhu(stranickým kmotrům) ve  snaze maximalizovat své zisky. Proto se navenek jen bojuje, neboť toto slovo nemá jasný časový termín, kdy bude boj ukončen.

Lidově se tomu říká - sliby chyby, nebo - vlk se nažere a koza(chudoba)  zůstane celá. 

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…