František Štván: Sobotkovi připadají lidé se zdravotními problémy směšní?

05.08.2012 17:56

Média informovala, jak pákistánskému politikovi vypadly v TV debatě umělé zuby. Ani slůvko o tom, co říkal, když se mu to stalo. Bohužel, obsah projevu nezajímal ani předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku, který na tuto situaci reagoval ubohými slovy: "Myslím, že něco podobného nás možná čeká i v našich prezidentských televizních debatách. Prostě jsem si představil tu partičku mocichtivých sedmdesátníků, deroucích se na Hrad, a neudržel jsem se." Proč ubohými vysvětlím na konci svého článku.

František Štván: Sobotkovi připadají lidé se zdravotními problémy směšní?
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Jeho slova pobouřila vicepremiérku K. Peake(ovou). Prý jsou vůči starším presidentským kandidátům neuctivé. Jestli se B. Sobotka trefoval do M. Zemana (67 let) či do předsedy TOP 09 K. Schwarzenberga (74 let) nevím. Stejně tak nevím, jestli na tyto pány ve svém selektivním rozhořčení myslela Karolína Peake(ová). Ano selektivním, neboť za mnohem neuctivější chování vůči stárnoucím a starým lidem považuji vládnutí politiků, kterým staré lidi dostávají do bezvýchodné sociální situace i když jsou relativně zdraví, a do mnohem horší, pokud jsou nemocní. Ale těchto kmetů se K. Peake(ová) nezastává. Naopak, tuto mimořádně nedůstojnou politiku se svojí stranou LIDEM podporuje. Stejně tak jí v Parlamentu podporuje K. Schwarzenberg s TOP09. Bez viny není ani M. Zeman, neboť svým ex premierským přistoupením na opoziční smlouvu dal netransparentnímu plýtvání s veřejnými prostředky zelenou. Zkrátka a dobře.

Pro mě není důležité, jestli při politické práci někomu vypadne zubní protéza, jestli si sem tam na veřejnosti schrupne, ale co dělá pro lidi když mu protéza drží, nebo je vzhůru. Vycházím totiž z přesvědčení, že by politiky(společnost) měla především reprezentovat důstojná sociální situace starých a nemocných lidí, včetně absence rozkrádání veřejných prostředků. Ne jejich zjev, luxusní limuzíny, natož počet olympijských medailí.

A proč Bohuslav Sobotka zareagoval uboze? Dětinsky dal najevo, že by o vítězi presidentských voleb nemusely rozhodovat myšlenky, ale nehody spojené se stárnutím. Po sociální ohleduplnosti volající většinovou "partičku" sedmdesátníků deroucích se k možnosti, aby je politici vyslyšeli, nemyslel. Lidé, kterým nesedí zubní náhrada, mu jsou  evidentně k smíchu.
Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…