František Štván: Válka je vůl! Pouze volové dělají, že to neví

25.02.2015 7:33

Situace na Ukrajině se uklidnila. Na jedné straně vidíme záběry, které ukazují návrat unavených a špinavých válčících obou stran, pokud měli štěstí a nevrací se zranění či mrtví, do svých mnohdy rozbořených domovů a k čerstvým hrobům svých blízkých, včetně výměn zajatců.

František Štván: Válka je vůl! Pouze volové dělají, že to neví
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Kolem Luhanska je nespočet podobných vraků

Na druhé straně naleštěné a nasvícené vládní prostory v Kyjevě, ve kterých se scházejí sytí a dobře oblečení politici, neboť jejich šaty nás údajně reprezentují, kteří posilněni vřelou ukrajinskou pohostinností, z které nelze poznat, že obyčejní lidé  mají problémy se zásobováním, slaví výročí Majdanu, jako kdyby obyčejným obyvatelům Ukrajiny, Evropy a světa, kromě zvýšeného profitu zbrojních firem,  přinesl něco pozitivního. Zkrátka a dobře. Je dobré vidět, co je důvodem k oslavám mocných a zač a za koho lidé pokládají své životy. A pokud zahlédnete stejně jako já jen nesmyslnost a zbytečnost, pak o to víc trvejme na tom, že válka je vůl a že nám hecování mocných a snaha nás zblnout  a poštvat proti sobě nestojí za to, aby  měli co, a ještě k tomu za naše, slavit.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vasevec.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…