František Štván: Vážená paní státní zástupkyně Lenko Bradáčová

05.07.2012 20:05

Obracím se na Vás, neboť občansky, pokud mi něco neuniklo, nedokáži pochopit Vaše mlčení, které je dle lidové moudrosti projevem souhlasu, na Váš mediální obraz neústupné, neúplatné, neúprosné a přitom spravedlivé státní zástupkyně, za který jste dostala přezdívku "Cattani v sukních". Pokusím se Vám své nepochopení vysvětlit.

František Štván: Vážená paní státní zástupkyně Lenko Bradáčová
Foto: hns
Popisek: Corrado Cattani v sukních Lenka Bradáčová

Srovnání s Cattanim podle mne kulhá na obě nohy, neboť si obdiv diváků seriálu vydobyl svoji profesionální neústupností, za kterou mu na objednávku kmotrů hrozila smrt. Předpokládám, že jste pod touto hrozbou paní státní zástupkyně, pokud veřejnosti a hlavně orgánům činným v trestním řízení něco netajíte, nepracovala ani náhodou. Uvědomujete si, že svým mlčením k mediálnímu zveličování své osoby u občanů vytváříte pocit, že zástupci justice v naší zemi pracují v ohrožení života?

Dále jste oslavována za řešení vraždy malého Honzíka Rokose, kauzy litoměřických soudců, případu zastřeleného Roma v Tanvaldu a samozřejmě za kauzu D. Ratha. Možná nedokáži být dostečně vděčný když vyslovím myšlenku, že pracovat v justici čestně a v zájmu spravedlnosti je Vaše povinnost, na kterou jste "přísahala".Svým neskromným postojem k mediálnímu obdivu můžete vytvářet dojem, že kdyby tyto kauzy byly přiděleny, neboť nepředpokládám, že jste si je vybrala sama, někomu z Vašich kolegů, tak by spravedlivě dopadnout nemusely. Zkrátka a dobře, že vlastnosti, které Vám média přiřkla, nejsou běžnou součástí mravního portfolia pracovníků naší justice. Tím by jste se z mého laického pohledu, v jistém slova smyslu, mohla dopustit šíření poplašné zprávy argumentační pasivitou. A nebo se pletu a Vaše mlčení k oslavným ódám na Vaši osobu má obyčejnou lidskou příčinu, kterou je vůči justici a občanům neloajální touha po slávě a kariérním postupu? Paní státní zástupkyně.

Dlouhodobě dávám občansky najevo, že mi dění v naší zemi není lhostejné.Proto se cítím být legitimován Vám tyto otázky položit. Nepřeji si nic jiného, než aby jste uznala, že jste k nim svým mlčením zavdala příčinu a že by si stejnou mediální slávu zasloužila i drtivá většina Vašich kolegů. Bohužel, nejste jediná, která takto své profesi, potažmo celé společnosti, škodí. Ani největší lékařské kapacity, jako jsou profesoři Pirk a Pafko, po ministru zdravotnictví Hegerovi důrazně nepožadují, aby buď ukázal na konkrétní osoby, když politické rozhodnutí o možnosti nakoupit si svého lékaře zdůvodňuje údajně běžnou praxí, kterou je aktivní účast lékařů v šedé ekonomice, což je jen barevné označení pro mimořádně závažný trestný čin daňového úniku, nebo aby se medicínské obci a občanům omluvil, že zdůvodnění přijetí "regulačního" zákona je postaveno na politické lži, neboť lékaři úplatky ani v krabicích od vína nedostávali. Apropó, není povinností neústupné, neúplatné, neúprosné a přitom spravedlivé státní zástupkyně konat, když se dozví, že mohl být spáchán trestný čin? Copak veřejné udání ministra zdravotnictví Hegera nestojí za námahu? Rozumíme si?

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…