František Štván: Zeman mne nepotěšil, ani já ho nepotěším

15.01.2014 16:16

Vrátím se k nedělnímu vystoupení M. Zemana na České televizi v Otázkách Václava Moravce. Jednak mne mrzí, že prostor u "Moravce" nevyužil k tomu, aby bylo jasné, že na Hradě vždy platí, že jedna a jedna rovná se dvě.

František Štván: Zeman mne nepotěšil, ani já ho nepotěším
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Jeho záměrné nepochopení Moravcovy narážky na prezidentské rýpnutí do navrženého ministra vnitra Chovance, neboť studoval na nechvalně známé Plzeňské právnické univerzitě, vnímám jako neetickou hluchotu a slepotu, neboť Moravec na "obranu" Chovance nezpochybňoval profesionální schopnosti hradního ceremoniáře, ale fakt, že používal titul JUDr. ačkoliv vysokou školu neabsolvoval a to prezidentu vůbec, ale vůbec nevadí. Nezastávám se Chovance, neboť za ním nic podstatného nevidím. Pouze vysvětluji, proč mne tímto dvojím metrem Zeman nepotěšil.

Nepotěšil mne ani svým vysvětlením, že se s Dukou domluvili, že církve budou profit z církevních restitucí investovat do tak zvaných hospiců, což je sociální zařízení, které slouží k péči o nevyléčitelně a těžce nemocné osoby. Zeman by si měl uvědomit, že je církve, na principu rozděl a panuj, mohou využívat k posílení svého vlivu, ale i k zisku pozůstalostí vděčných pacientů, nehledě na to, že své jim nepochybně proplatí i zdravotní pojišťovny. Pokud by díky restitucím a prezidentskému požehnání získaly nad tímto druhem zdravotní péče monopol, pak by se mohlo stát, že nemocné a jejich příbuzné budou nutit tak zvaně preventivně (praktikující věřící budou mít přednost) přilézt ke křížku. Vůbec bych se nedivil, že součástí jeho dohody s Dukou byl i příslib, že se on i jeho rodina mohou spolehnout na perfektní péči z rukou Bartolomějek. Naprosto upřímně přiznávám, že si dovolím být jízlivý. To se to VIP vdovám projevuje soucit s umírajícími, když si jejich důstojný odchod z tohoto světa nemusí odpracovat.

Nepotěšil mne ani svým pohledem na institut tak zvaných majetkových přiznání. Sice pro něj je, ale jen za předpokladu, že bude praktikován například od hranice dvaceti miliónů korun. To považuji za nesystémové, neboť jsem toho názoru, že by měl být k prokázání majetku donucen každý, kdo k tomu bude relevantní orgánem vyzván. Pokud by bylo po mém, pak by nikdo nemohl tvrdit, že je to zákon namířený jen proti úspěšným. Okrádat stát a žít si nad poměry totiž mohou všechny sociální skupiny. Nehledě na to, že není nic snadnějšího, než majetek v hodnotě devatenácti miliónů napsat na sebe. Další ve stejné hodnotě na manželku, potomky a tchyni a bez zájmu finančáku si ho i nadále užívat, ač si nikdo z nich na tento majetek oficiálně nevydělal. Dobrým příkladem je, pokud si dobře vzpomínám, pan Pitr. Na něj byla uvalena exekuce, ale nic mu nemohlo být exekuováno, neboť vše vlastní jeho matka.

I když jsem si vědom, že je druhá polovina názvu mého článku nesmysl, neboť Zemanovi jsou mé názory nepochybně ukradené, pak vězte, že jsem ji použil jenom proto, že se mi hláška prof.Hrbolka líbí a proto jsem jsi ji upravil k obrazu svému.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David Rath: Kámen mudrců, euro a koruna

15:49 David Rath: Kámen mudrců, euro a koruna

Císař Rudolf II. proslul svojí snahou získat kámen mudrců, který dokáže sprosté olovo změnit na ušle…