Hana Lukešová: Pravá tvář „Anděla míru“. To budete koukat

27.01.2018 11:10

V nedávné době se opět dostalo do centra pozornosti napětí mezi Izraelci a tzv. Palestinci. Donald Trump uznal jako jeden z mála významným světových politiků Jeruzalém jako hlavní město Izraele. „Anděl míru“ (slovy papeže Františka) palestinský prezident Mahmůd Abbás využil záminky k antisemitskému štvaní.

Hana Lukešová: Pravá tvář „Anděla míru“. To budete koukat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Izraele

Stát Izrael označil za „koloniální projekt“, který nemá nic společného s židovským národem a judaismem, izraelské Židy označil za „kolonisty“ a vyzval k násilí vůči nim, které označuje jako „legitimní odpor“ proti „izraelské okupaci“ a „judaizaci“ Jeruzaléma, dále popírá násilné vyhnání a zločiny páchané na Židech v arabských zemích po roku 1948 a holocaust líčí jako „sionistické spiknutí“, které mělo ospravedlnit loupež „Palestiny“.

Stejně nekompromisně Abbás „proklel“ amerického prezidenta Donalda Trumpa, např. tím, že mu přál, „aby jeho dům shořel“ a v tuto chvíli se snaží o vyloučení Američanů z blízkovýchodního východního procesu, přitom jsou to především Američané, kteří jedni z nejvíce přispívají palestinským Arabům, zejména organizaci UNRWA, která byla ustavena po první arabsko-izraelské válce, ve které Arabové napadli nově zrozený Stát Izrael s cílem vyhnat a vyvraždit tehdejší židovské obyvatelstvo. Za zmínku stojí, že během této Araby vyprovokované vyhlazovací válce padlo 1% tehdejší židovské populace.

Organizace UNRWA si vzala pod záštitu péči o tzv. „palestinské uprchlíky“, kteří většinou odešli právě kvůli výzvám arabských armád. Abbás považuje za naprostou samozřejmost, že „Palestincům“ Američané a Evropané platí nemalými finančními částkami, ze kterých financuje i teroristické praktiky proti Izraeli či platí vysoké sumy rodinám odsouzených palestinských teroristů. Ke vší té hrůze předsedkyně evropské diplomacie Federica Mogheriniová přislíbila „Andělovi míru“, že vždy bude oponovat Trumpově proizraelské politice a nadále přislíbila tzv. Palestincům podporu.

Důsledkem tohoto tragického palestinského podněcování k nenávisti proti Izraelcům a podpory tzv. Palestinců ze strany eunijních politiků byla další vražda třicetipětilétého Izraelce, otce 6 dětí, rabína Raziela Shevacha v městečku Havat Gilad v Samaří poblíž Nábulusu dne 10.1.2018,kterou spáchali palestinští teroristé střelnou zbraní na cestě poblíž jeho domova. Po této vraždě odjeli z místa činu autem. Členové teroristické organizace Hamas i tzv. „umírněného“ Fatahu tento zločin vášnivě oslavovali.

Dokazuje to i komentář Abbáse na facebooku, který barvitě popsal akci „Operace Nablus v číslech: Celková doba trvání 30 sekund, vzdálenost mezi vozy 20 metrů, počet střel, které byly vypáleny 22. Ti kdo provedli operaci byli zkušení bojovníci a z místa včas uprchli. Výsledek zabitý osadník“. Dá se říci, že Mahmůd Abbás ukázal svou pravou tvář. Teroristé z Hamasu označili tuto vraždu jako „hrdinský akt, který je reakcí na zločiny Izraele proti našemu lidu v okupované Palestině a mešitě Al Aksa. Všechny izraelské akce na oslabení našeho odporu selžou“. Podle palestinského práva totiž ti, kdo jsou odpovědni za nejtěžší zločiny proti Izraelcům dostávají největší finanční odměny.

Právě na tomto dalším příkladu můžeme vidět pokrytectví ze strany eunijních politiků a neomarxistických aktivistů, kteří se pohoršovali a nadále pohoršují nad Trumpovým uznáním Jeruzaléma jako hlavního města Státu Izrael, zatímco protiizraelský terorismus omlouvají, ospravedlňují či někdy dokonce schvalují, ale světlo Izraele se jim uhasit nepodaří. Izrael tento rok oslaví 70. narozeniny navzdory antisemitům všech barev, všelikým bojkotérům z hnutí BDS, kteří se snaží Izrael znevažovat, izolovat, bojkotovat a volat po jeho zrušení. Navzdory této nenávisti Stát Izrael dominuje v ekonomické oblasti, ve vědeckých inovací, posílá lékaře, aby pomáhali potřebným lidem do celého světa a zvelebuje svou zemi.

Vyšlo na eportal.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …