Iniciativa Ne základnám: Pane premiére, bezprecedentně jste nám lhali

16.03.2015 16:50

Otevřený dopis premiérovi Bohuslavu Sobotkovi

Iniciativa Ne základnám: Pane premiére, bezprecedentně jste nám lhali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Pane premiére,

předchozí vlády měly aspoň tolik odvahy a slušnosti, že o svých záměrech či záměrech svých chlebodárců, informovaly. Před týdnem se občanům naší republiky tvrdilo, že se nic neděje, nic se nechystá.

Bezprecedentně jste nám lhali.

Připravit provokativní, propagandistickou akci s průjezdem americké armády, která nerespektuje OSN, jsou za ní desetitisíce mrtvých, není záležitostí několika hodin. Aby nebylo zpochybněno tvrzení o mrtvých ( lépe řečeno, povražděných a vrazi patří před Haagský soud ), připomínáme Vietnam, humanitární bombardování Jugoslávie, Irák, Afgánistán, Libyi a v poslední řadě Syrii, a to je jen velmi nepatrný výčet. Že si je toho vaše vláda vědoma, potvrdil ve svém vystoupení pan Zaorálek v duelu s panem Vondrou.

Prohlášení pana Zaorálka: ,, jeden za všechny, všichni za jednoho“ hraničí s morální zvráceností v případě, že tím ,, všechny“ má na mysli občany České republiky.

Protestujeme proti takovému prohlášení, je nepravdivé a propagandistické. Nejen jménem Iniciativy Ne základnám protestujeme proti provokativnímu záměru průjezdu americké armády přes území ČR. Záměr nemá žádnou oporu v aliančních smlouvách, není vojenským cvičením a Vláda ČR na obdobnou provokaci přistupovat nemusí.

Pane premiére,

jako představitel vlády trháte na kusy vládní prohlášení, ve kterém není zakotveno zhoršování geopolitické situace v Evropě, není v něm uvedeno, že budete lidem nahánět strach, a to zejména těm, kteří pamatují rok 1968. Musíte si být plně vědom, že tímto krokem rozdělíte českou společnost, vyvoláte neklid, stres a nepředvídatelné reakce. Za takový stav nesete plnou osobní odpovědnost.

Oprávněně se obáváme, že u nás další část americké armády ,,na věčné časy“ zaparkuje.

Světu mír!

Iniciativa Ne základnám
Eva Novotná, mluvčí

Evropané proti válce
Milan Daniel

Hnutí za přímou demokracii
Marek Řezanka

Spojenectví práce a solidarity
Milan Neubert

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

16:40 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

Každý zná Karla Kryla jako písničkáře, ale už méně jako básníka, natož autora drobnějších próz, psan…