Irena Nováková: Europoslankyně Ska Keller chce uprchlíky nuceně usídlovat ve východní Evropě

21.06.2017 12:38

Ska Keller neboli Franziska Kellerová, německá europoslankyně za stranu Zelených, navrhla, aby větší skupiny uprchlíků byly posílány společně do určité země, například celou syrskou vesnici by poslala do Lotyšska.

Irena Nováková: Europoslankyně Ska Keller chce uprchlíky nuceně usídlovat ve východní Evropě
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Většina uprchlíků ze Súdánu se představuje jako Mohamed

Dobrý večer,

posílám Vám odkaz na jeden článek, který naznačuje, co plánují někteří bruselští politikové proti východoevropským státům, které odmítají hromadné přijímání migrantů z nekompatibilních kultur. Vzhledem k tomu, že se to týká i naší země, možná by to stálo za zmínku v Parlamentních listech.

Článek byl uveřejněn 20.06.2017 na německém nezávislém webu Politically Incorrect (pi-news.net) pod názvem Ska Keller will „Flüchtlinge“ in Osteuropa zwangsansiedeln, česky: Ska Keller chce „uprchlíky“ nuceně usídlovat ve východní Evropě (viz).

Ska Keller neboli Franziska Kellerová je 35letá německá europoslankyně za stranu Zelených, v současné době spolupředsedkyně frakce Zelení – Evropská svobodná aliance. Článek odkazuje na rozhovor s touto političkou, který vyšel v internetovém deníku Neue Osnabrücker Zeitung (NOZ) 20. června 2017 a ve kterém navrhla, aby vždy větší skupiny uprchlíků byly posílány společně do určité země, například celou syrskou vesnici by poslala do Lotyšska. Uprchlíci se prý nechtějí stěhovat do země, kde jinak žádní uprchlíci nejsou. Ukázalo se prý, že lidé jdou rádi tam, kde už žijí jejich krajané, protože to prý usnadňuje integraci. Podle této zelené německé europoslankyně je prý nutné tuto variantu projednat navzdory odporu východoevropských států a případně tyto státy donutit, aby uprchlíky přijímaly. „Odpor Česka a ostatních států přijímat uprchlíky znamená porušení práva EU. Evropská komise proto zahájila řízení proti těmto zemím kvůli porušení smlouvy EU.“

Zajímavé je přečíst si komentáře na obou webech (na pi-news jich během několika hodin přibylo přes 300), ve kterých čtenáři vyjadřují většinou zděšení nad takovými výroky a přirovnávají je k té nejhorší tradici. Na webu NOZ např.: „NĚMECKÁ politička, která něco takového požaduje, pokračuje v tradici nacistické přesidlovací politiky!“ Nebo: „A je to tu zas, obraz zlého Němce/ zlé Němky ve východní Evropě – dominance a nucené osídlování. To je cesta, jak zničit EU a Evropu.“ Nebo: „...jak je vidět, zelení pokračují v tradici strýce Adolfa“.

Takže tak...

Zdravím!

Irena Nováková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…