Ivan Bednář: Marvanová nechce nový stavební zákon

10.03.2019 10:19

Nová pražská radní pro legislativu Hana Marvanová (Spojené síly – STAN) si myslí, že v návrhu stavebního zákona je třeba posílit roli samosprávy a dořešit otázku tzv. dotčených orgánů a vlastnických práv. Proto je třeba ho dodělat.

Ivan Bednář: Marvanová nechce nový stavební zákon
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hana Marvanová

Nový zákon, který připravilo Ministerstva pro místní rozvoj, by měl především zkrátit povolovací řízení. Proti tomu jsou ale ochránci přírody a nyní i Hana Marvanová. Myslí si, že začlenit všechny kompetence dotčených orgánů do jediného rozhodnutí stavebního úřadu je nereálné. Zpochybnila i "fikci souhlasu", kdy se má nečinnost úřadu do 30 dní považovat za souhlasné stanovisko. Hrozí prý soudy a zastavení řízení.

Jestli bude Marvanová na podobě stavebního zákona pracovat stejně „úspěšně“ jak to předváděl svého času „Zelený“ náměstek primátorky Krnáčové Matěj Stropnicky, tak se Praha Pražských stavebních předpisů, kterými se stanovují obecné požadavky na využívání území a technické požadavky na stavby v hlavním městě Praze, nikdy nedočká.

Přijetí tohoto prováděcího předpisu ke stavebnímu zákonu zák.č.183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu v Praze trvalo minulému vedení několik let a bylo zdroje několika koaličních krizí. Dosáhnout se ho podařilo až když byl Matěj Stropnický zbaven funkce náměstka primátorky a stal se řadovým zastupitelem. Později ho i sami Zelení sesadili z místa předsedy strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…