Ivan Bednář: Pouštěč Hřib

24.03.2019 13:09

V dobách komunismu se hlídalo, aby se nepoužívaly anglické výrazy ale aby se naopak nahrazovaly českými. Tak se například „dýdžej“ nemohl nazývat ani „diskžokejem“, muselo se mu říkat „pouštěč desek“.

Ivan Bednář: Pouštěč Hřib
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský primátor Zdeněk Hřib

Poté co Hřib prosadil, aby se na radnici vyvěšovaly vlajky LGBT či romské komunity, a přitom pozapomněl na vlajku Izraele, se pustil do doposud používaných znělek, kterými přivolává zastupitele z bufetu zpět do zastupitelských lavic.

Dosavadních pět variant dýdžeje Hřiba nijak neuspokojilo a tak se rozhodl pro radikální řešení. Během posledního jednání ZHMP tak primátor pouštěl ústřední motiv z filmu Piráti z Karibiku, sálem se také rozléhaly ještě části skladeb jako The Imperial March z Hvězných válek, Pevnost Boyard či Praha už volá známé z filmu Vesničko má středisková. Příští bude Hajaja.

„Bereme to jako zpestření a motivační prvek,“ řekl zastupitel Tomáš Murňák (Piráti). Jeho záměr schvalovali i další zastupitelé z řad Pirátů a koaličních partnerů. „Je pravda, že onen gong si určitou aktualizaci zasloužil,“ vysvětlil zastupitel Martin Benda (Praha Sobě). Podobné zpestření uvítala také Mariana Čapková (Praha Sobě) či Jaromír Beránek (Piráti).

Co asi bude další problém, který bude Hřib řešit?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …