Ivan David: Další „nepříčetný“ vrah

25.10.2021 11:10 | Komentář

Somálec Abdirahman Jibril A zabil v Německu tři lidi a křičel „Alláhu Akbar“. Ale není prý islamista ani vrah. Předkládám zprávu z deníku eXXpress.at v plném znění. Názor nechť si každý udělá sám.

Ivan David: Další „nepříčetný“ vrah
Foto: archiv
Popisek: MUDr. Ivan David, český psychiatr. Za politické hnutí SPD byl zvolen poslancem Evropského parlamentu

Pointa v procesu vraha z Würzburgu může mít třaskavý potenciál. Somálec, který v červnu v centru města zaútočil ukradeným nožem, zabil při tom tři ženy a zranil několik lidí, některé vážně, je nevinný. Podle znalců byl Somálec v době útoku „nepříčetný“. To samozřejmě bude mít důsledky pro další postup v jeho procesu. Úřady se nyní potýkají s rozhodnutím o jeho deportaci.

Afričan je prý nyní uzdravený, uvádí jeho právník. Čtyři měsíce poté, co v centru Würzburgu zabil tři ženy, je Abdirahman Jibril A. prý opět „pánem svých smyslů“. Somálec je v současné době na příkaz místního soudu umístěn v psychiatrické léčebně v Bavorsku. Tam lékaři „sestavili takovou medikaci“, že nyní je s A. prý opět možná „rozumná řeč“. Generální státní zastupitelství v Mnichově pověřilo v polovině července vypracováním znaleckých posudků hned dva znalce. Na klinice vedli se Somálcem takzvané „průzkumné rozhovory“. Jak uvádí „WELT“, nálezy expertů se v podstatě shodují s první předběžnou zprávou z léta. Tedy „nepříčetný“. V den činu prý slyšel hlasy, podle svědectví prý mluvil s ptáky. Nyní podle vyjádření svého právníka svého činu lituje.

Očekává se, že státní zastupitelství zažádá do konce roku o trvalé umístění obviněného na uzavřeném oddělení psychiatrické léčebny, uvádí se v prohlášení. Postup byl od začátku hodně diskutovaným hraničním případem. Svědci hovořili o pachateli, který křičel „Alláhu Akbar“.

Anketa

Vydrží Fialova vláda až do řádných sněmovních voleb?

hlasovalo: 16140 lidí

Důkazy o politickém motivu věřícího muslima však vyšetřovatelé prý nemají. Policie nenašla v mobilním telefonu podezřelého ani v jeho bytě žádný materiál související s islamisty. Pokud pachatel z Würzburgu byl odsouzen, příslušný Spolkový úřad pro migraci a uprchlíky (BAMF) podle své mluvčí prověří zrušení jeho doplňkové ochrany a příslušný imigrační úřad poté prověří vydání příkazu k vyhoštění. Po odvolání by byla deportace „v zásadě právně možná“.

„Podle § 53 odst. 3b zákona o pobytu, zaměstnávání a integraci cizinců na spolkovém území je vyhoštění povoleno pouze tehdy, pokud cizinec spáchal závažný zločin nebo představuje-li nebezpečí pro širokou veřejnost nebo pro bezpečnost Spolkové republiky Německo.“

Patří mezi tyto důvody stále ještě spáchání hromadné vraždy a zranění řady lidí?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…