Ivan Jordák: Také vám to přišlo?

04.04.2019 21:42

Vážení přátelé, kolegové, spolupracovníci, spoluobčané, dámy a pánové, ctění protivníci, dovolte mi se na vás obrátit s několika slovy.

Ivan Jordák: Také vám to přišlo?
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

Přibližně každých čtvrt roku se mi někdo nabourá do počítače, a dopouští se skutků, na které pamatuje trestní zákon v řadě ustanovení příslušných §§. Vyhrožuje buď poškozením dat, nebo zveřejněním korespondence, uveřejněním zájmů adresáta, či jiným jeho postihem. Adresátovi se snaží namluvit, že je nepolapitelný, má ho absolutně ve své moci a jediným východiskem pro adresáta je, zaplatit mu, bez jakýchkoliv námitek požadovanou částku. Zde přechází skoro do kamarádského tónu, zaklíná se, že je to vůči adresátovi jeho jediný a poslední požadavek, pokud bude vše provedeno, jak požaduje. Kdo nevěří, ať tam běží.“

Také já dostal tento dopis, končící požadavkem zaplacení, prohlášením, že se zaručuje dále nic požadovat, smířlivým prohlášením, abych se na něj nezlobil, protože je to jeho práce, čemu předchází pohrůžka ukázka videa, které jsem sledoval a není mi zcela jasné jeho další tvrzení, ale měl bych tam být já, jak sleduji předmětné video. Jednalo se o erotické stránky. Pak uvádí, že je nás víc, které takto sledoval, a dále, že má i naše hesla a veškerá naše počínání jsou zbytečná, protože má všechna data nahrána na vzdáleném serveru. Je to poněkud zmatené, ale nezabývám se počítači natolik, abych to dokázal odborně posoudit.

Počítač mi slouží jako psací stroj a archiv. Zároveň i jako zdroj zpráva, protože je v něm bohatší nabídka, hlavně rozmanitější než v televizi a rozhlase. Zároveň i jako zdroj zábavy, pokud jsem schopen si vybrat některou z her. Rovněž, proč to neuvést, i prohlídka erotiky, jako pěkná, aspoň někdy, vzpomínka na doby dávno minulé. Za pár let mi bude 80 a tak už se mohu jen dívat. Jsem jako ten dědeček, který když dohnal půvabnou dívku, nevzpomenul si, proč ji vlastně honil.

A tak závěrem. Možnost užívat internet řádně platím, stejně jako jsem v době produktivní platil daně, sociální a zdravotní. Nikdy jsem ale neplatil lotrům a zlodějům, i když jsem jich řadu hájil v době výkonu advokacie. Proto nevidím důvod s tím začínat, že zaplatím nějakému pánu, nebo paní, představujícími se mě Adame Laborde atd. nějakou částku. Ani nedoporučuji platit ostatním. Nezvykejme si u nás v ČR, že zloději a podvodníci si mohou dovolit všechno. Je to cesta do pekel.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla