Ivan Jordák: Tedy, jsme my to ale pašáci

18.05.2021 7:35 | Komentář

Minulý týden skončil, jak už dlouho žádný jiný. Udiveně jsem naslouchal zprávám, co se to děje, nemoha pochopit, proč během krátké doby najednou tolik vlád ztumpachovatělo a s nimi, nebo snad už před nimi, i někteří představitelé či představitelky establishmentu.

Ivan Jordák: Tedy, jsme my to ale pašáci
Foto: Radim Panenka
Popisek: Jaderná elektrárna Dukovany

Člověk si jen může povzdechnout, proboha, jak toto může skončit. Nejhorší na tom je, že ani naše republika, respektive náš establishment nezůstal stranou, a jak vládní koalice, tak i opozice hraje ve všem významnou roli, respektive je o tom přesvědčena. Situace je i zhoršována médii, kdy jejich zprávy, aspoň mi to tak připadá, se někdy skutečností příliš nezabývají, ale spíš potřebou, jaká by ta skutečnost měla být. Tomu napomáhá i školní výuka, čemu svědčí odpovědi středoškoláků a top modelek na otázky ohledně našeho státu.

Potom se nelze divit, že dochází k tomu, k čemu opravdu došlo a co řada nejen našich, ale i ruských politiků považuje za vítězství o obsahu, „konečně jsme jim ukázali, že nejsme žádná ořezávátka“. My vypovězením 18 diplomatů Ruské federace, oni pak vypovězením 20, a dále zařazením našeho státu mezi státy nepřátelské Ruské federaci, spolu s USA. Tak jsme přidali ještě zákaz účasti ruských podniků na soutěži k rozšíření JE Dukovany. Ani na chvíli jsme nevzpomněli, kdo Dukovany stavěl, ani náhodou jsme nezkoumali výši ceny, za kterou nám nabídly jiné firmy Dukovany dostavět. Nepožadovali jsme předložit výsledky a úspěchy staveb shodného typu JE postavených konkurenčními soutěžiteli jinde, žádný nepřipomněl heslo přijaté při převratu, že o odborných zakázkách budou rozhodovat odborníci. Výrazně se dala přednost bezpečnostnímu riziku, a až útrpně směšně působil dotaz při nedělní Partii, zda vůbec má někdo doma nějaký ruský výrobek, stejně jak odpověď, že absolutně nic, opomíjeje rozsvícené světlo a ústřední topení v místnosti.

Snad, než si hrát na uražené a shánět proto důvody, by bylo lepší na obou stranách vzpomenout třeba bitev u Zborova, Bachmače v první světové válce a Sokolova, Bílé Cerkve, Kijeva, Dukly a osvobození Československa v druhé světové válce. Jinak se postupně dostaneme až mezi starosty Řeporyjí, Prahy 6 a další, kdy se budeme předvádět, co všechno dokážeme, když se na nás nedává pozor.

JUDr. Ivan Jordák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …