Ivan Noveský: Neskutečná apatie a bezradnost vlády P. Fialy začíná přinášet ovoce

31.03.2022 11:28 | Komentář

Poznáte je po jejich ovoci! Matouš 7,15-20

Ivan Noveský: Neskutečná apatie a bezradnost vlády P. Fialy začíná přinášet ovoce
Foto: Archiv IN
Popisek: Ivan Noveský

Na druhou stranu nelze české vládě upřít určitý talent. Za pouhých 100 dní tak hluboko potopit české občany, české živnostníky a český průmysl, to zatím nedokázala žádná česká vláda. Za pouhých 100 dní tak vysoko vyšponovat inflaci, která bude v dubnu atakovat 17 %, to zatím nedokázala žádná česká vláda. Za pouhých 100 dní nastartovat šílenou velikou hospodářskou krizi 30-tých let minulého století (dnes se to moderně nazývá stagflace) zatím nedokázala žádná (ani komunistická) československá ani česká vláda.

Je opravdu otázkou, zda ještě lze Českou republiku zachránit nezbytnými rasantními kroky: zavedením sektorových daní, zavedením regulace cen elektřiny, plynu a tepla, opatřeními pro potravinovou soběstačnost, opatřením do cen PHM, atd. atd.

Zatím vláda nalezla pouze odvahu převálcovat opozici a zavést cenzuru, což je krátkodobé taktické vítězství, ale strategicky devastující vítězství, protože tím vláda za další měsíce šílené krize ponese odpovědnost pouze a jenom sama.

I pokud by se podařilo dosadit do české vlády ekonomy, národohospodáře, energetiky a další odborníky, musela by nová vláda mít odvahu a v tom může být základní problém. Svádění všeho na Putina asi nepomůže, stejně jako předtím na Babiše, protože nyní do peněženek voličů nesahá ani Putin ani Babiš, ale pouze a jenom Fiala.

Do dějin české (ne)ekonomiky následující období vstoupí nejspíše jako Fialova drahota.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

11:50 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

V dnešní pomatené době mnozí hledají nějaký pevný kmen, o který by se opřeli nebo zachytili. Může to…