Ivan Noveský: Piráti aneb Konec prosperity Pražské plynárenské

20.08.2022 9:58 | Komentář

Včerejší článek pana Nohla na Seznam zprávy „20 měsíců strávil v české vazbě, soud ho očistil. Příběh Brita se uzavírá“ současně ukazuje jednu ze záminek Pirátů, která vedla k tomu, že pražská městská plynárna, po 175 letech velmi úspěšné existence, stanula a stále stojí doslova nad propastí. Proč se Piráti, kteří mají znak v černé barvě (barva zisku) rozhodli náhle preferovat barvu červenou (barva ztráty)?

Ivan Noveský: Piráti aneb Konec prosperity Pražské plynárenské
Foto: Repro Youtube
Popisek: Energetický expert Ivan Noveský

Smutné je, že právě nedůvodné trestní stíhání pana Sandhu bylo záminkou pro Piráty, aby doslova „odstřelili“ na počátku roku 2021 z vedení Pražské plynárenské pana Pavla Janečka a pana Milana Jadlovského, kteří dokázali řádným hospodařením 7 let přinášet do rozpočtu hl. města Prahy každý rok cca 1 miliardu Kč zisku a Pražanům zajišťovat velmi nadstandardní služby a velmi nízké ceny plynu.

A proč do vedení Pražské plynárenské posadili Piráti a jejich pirátský primátor, pod gescí radního z TOP 09, neodborníky, kteří prosperující firmu dokázali během několika měsíců přivést prakticky k úpadku? To je skutečně nepochopitelné. Měli snad Piráti a TOP 09 pocit, že tu miliardu nemusí již rozpočet hl. města Prahy každoročně dostávat, nebo že může jít jinam? Nebo to snad měla být pomsta Pirátů Pražanům?

Odškodní Piráti a TOP 09 pana Janečka a Jadlovského za poškození pověsti a finanční ztráty? Ale hlavní otázkou pro každého Pražana zůstává, jak chtějí odškodnit Piráti a TOP 09 Pražany za miliardové ztráty Pražské plynárenské, která byla tolik let jednou z nejziskovějších pražských městských společností?

(autor je předseda Institutu pro energetiku, v roce 2001 zakládal ERÚ a v letech 2016/2017 byl jeho 1. místopředsedou)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty