Ivan Stránský: Společný meeting států G7 - pokecali, dobře najedli a pochválili se navzájem

27.08.2019 16:18

Jaká je ovšem skutečnost? Autokratické režimy dále vládnou v řadě zemí světa, ba i v těch zásadně největších. OSN je díky možnosti zablokování - právo veta - jednání jedním účastníkem zcela bezzubou organizací. "Politika je uměním možného," razil toto heslo pan Havel.

Ivan Stránský: Společný meeting států G7 - pokecali,  dobře najedli a pochválili se navzájem
Foto: Twitter
Popisek: G7 France - logo

Výsledek známe. Hitler a jeho strana NSDAP byla důvodem druhé světové války? V žádném případě. Za vznikem této války stojí lidé, jako předseda britské vlády Chemberlain, také tehdejší němečtí průmyslníci, pasivita Francie a Polska, Stalin a jeho tehdejší "přátelství" s Hitlerem (dokonce pořádali společná vojenská cvičení) a další.

Jsou zde paralely? Ano, jsou. Írán, Čečna, Sýrie a další. Neschopnost Evropských struktur realisticky jednat. Důvody, proč Británie vystupuje z EU. Propagandistické ovlivňování širokých mas. Zabíjení civilistů ve velkém v oblastech, kde příčinou je hlavně neschopnost vládců a parlamentů přímo neohrožených států, které ale svojí politikou tyto konflikty vlastně živí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…