Ivo Valenta: Polské gastro dává sbohem lockdownu. Někteří Češi zvažují totéž

30.01.2021 15:33

Komentář na facebookovém profilu k situaci v Polsku v souvislosti s vladními opatřeními proti šíření nákazy koronaviru.

Ivo Valenta: Polské gastro dává sbohem lockdownu. Někteří Češi zvažují totéž
Foto: archiv I. Valenty
Popisek: Ivo Valenta

Majitelé polských restaurací, hospod a barů, ale také lyžařských středisek, fitness center a dalších provozoven, si řekli dost – nadále odmítají nečinně přihlížet vlastnímu krachu. Hromadně otevírají své podniky hostům.

Anketa

Má Česko nakoupit a využívat ruskou vakcínu Sputnik V?

93%
7%
hlasovalo: 25532 lidí

Někteří napřímo, jiní nařízení obcházejí různými fígly – například tvrdí, že lidé jídlo nekonzumují, ale probíhá zde pouze testování – ať už jídla či nápojů nebo například strojů v posilovnách. Další zase pořádají „několikadenní šampionáty“ v šachu a podobně. Nedivím se jim a jsem si jist, že dříve či později půjde naše země naprosto stejnou cestou. Tyto signály už zde jsou.
Živnostníci jsou naprosto zoufalí, v době, kdy očekávali rozvolnění zákazů a příkazů, přišlo naopak další zpřísnění pravidel a světlo na konci tunelu stále není v dohledu. Je zcela evidentní, že uzavření provozoven vůbec ničemu nepomohlo. Jediným výsledkem je, že podnikatelé krachují jeden za druhým a jejich složenky čekají ve frontě na zaplacení. Plně rozumím tomu, že mnozí již nehodlají současné situaci jen nečinně přihlížet a jedinou cestu své vlastní "spásy" vidí v rebelii.

Poznámka redakce:
75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …